ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Διαπλοκή, διαφθορά κι ο σύμβουλος του Σαμαρά

Ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του Λαζαρίδης - Παπασταύρου
Ο διαχειριστής που είναι και ιδιοκτήτης

Νέα τροπή με σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.
Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς.. τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού.
Δεν είναι όμως το μόνο νέο επιβαρυντικό στοιχείο για τον γνωστό δικηγόρο, καθώς βάσει της προσωπικής αλληλογραφίας του από το 2012, όταν άρχιζε να ελέγχεται το πόθεν έσχες του, ο ίδιος φέρεται να προβαίνει σε ενέργειες ώστε να παρουσιαστεί ως διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού.
Με οδηγό αυτά τα στοιχεία και παρότι η υπόθεση μπήκε αρχικά στο αρχείο, ύστερα από την καταβολή ποσού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ από τον Στ. Παπασταύρου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» έχει διαταχθεί εναντίον του νέος κύκλος ελέγχων από τη Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά για τα αδικήματα της απόπειρας παραπλάνησης των εισαγγελέων, της απόπειρας απάτης, της δημιουργίας ψευδών βεβαιώσεων κ.ά.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ που υπογράφει στην ΕφΣυν ο Κώστας Ζαφειρόπουλος
και ΕΔΩ την απάντηση του Σταύρου Παπασταύρου