ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί έφυγε από τον ΔΟΛ ο γενικός διευθυντής του Ψυχάρη

 Οι περισσότεροι που είχαν συνεργαστεί με τον Χρήστο Μεμή στα περίπου 25 χρόνια που ήταν στον ΔΟΛ, δεν στενοχωρήθηκαν ούτε ξαφνιάστηκαν με την αποχώρησή του από το «συγκρότημα». Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη καθώς ο «γίγαντας» -έτσι συνήθιζε να αποκαλεί τους υφισταμένους του- διευθυντής του Ψυχάρη είχε πάρει κι αυτός τη σειρά του μετά από εκείνους τους παλιούς, καταξιωμένους συντάκτες που πριν από δύο χρόνια είχε αναλάβει, για λογαριασμό του Ψυχάρη, να απολύσει από τον ΔΟΛ. Μάλιστα τότε κάποιος από αυτούς του είχε πει: «Χρήστο μην στενοχωριέσαι για εμάς, γρήγορα θα έρθει και η σειρά σου να σε παροπλίσει και να σε διώξει ο Ψυχάρης...».
Ο Χρήστος Μεμής δεν ήταν και από τους πιο προσιτούς προϊσταμένους και οι αντιπάθειες που είχε δημιουργήσει δεν ήταν και λίγες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής και έκανε κουμάντο σε δύο απαιτητικά φύλλα όπως το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ. Ειδικά στον 4ο όροφο, όταν.. 
ανέλαβε διευθυντής ξεβόλεψε πολλούς -«δημοσίους υπαλλήλους» τους έλεγε ο ίδιος. Οι περισσότεροι στα ΝΕΑ δεν τον συμπάθησαν και δεν τον αποδέχτηκαν ποτέ, χώρια που όπως είπαμε συνέδεσε το όνομά του με απολύσεις, εθελουσίες εξόδους κλπ.
Οι εποχές βέβαια άλλαξαν γρήγορα και από εκεί που ο Μεμής ήταν το νούμερο 2 στον ΔΟΛ, ξαφνικά παροπλίστηκε δια της... αναβαθμίσεως. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος ήρθε με φόρα (από τον Ψυχάρη), έγινε διευθυντής στα ΝΕΑ κι εκτόπισε τον Χρ. Μεμή. Είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και το αδιαμφισβήτητο αφεντικό του ΔΟΛ αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ψώνιο του εργασιομανή διευθυντή του, τον «αναβάθμισε» σε γενικό προιστάμενο Μ(έσων) Ε(νημέρωσης) του ΔΟΛ. Ο Μεμής αποσύρθηκε σε ένα γραφείο χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς να έχει κάποιον να δίνει εντολές... Κι εκεί αρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς την έξοδο... Εξ άλλου εδώ και καιρό είχε κάνει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση...
Κάπως έτσι ο πρώην διευθυντής των «Νέων» και του «Βήματος» και εσχάτως γενικός διευθυντής ΜΕ του ΔΟΛ, την Κυριακή μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα και άδειασε το γραφείο του και το μεσημέρι της Δευτέρας εμφανίστηκε στα γραφεία για να χαιρετήσει όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του... «Εδώ γύρω θα είμαι και θα τα λέμε» ήταν μία από τις ατάκες του όταν διέσχιζε την έξοδο της Μιχαλακοπούλου 80.