ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μύλος από τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Tην πολιτική επικαιρότητα.μονοπωλούν από το πρωί οι καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη. Η ιστορία ξεκίνησε με την αποκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι κάποιος προσπάθησε να εξαγοράσει τον Χαϊκάλη, προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την καταγγελία Λαζόπουλου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βουλευτής με παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο Χαϊκάλης  είπε συγκεκριμένα: «Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική». Επίσης αποκάλυψε πως υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου άτομο του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.
«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε  υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε» είπε ο Χαϊκάλης.Ερωτηθείς για τον άνθρωπο που..

αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει απάντησε: «Γνωστός δεν είναι με την έννοια της ευρείας αποδοχής από τον κόσμο, να τον ξέρει δηλαδή. Είναι γνωστός στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο».
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «η καταγγελία Χαϊκάλη είναι σοβαρή υπόθεση», ενώ στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «άθλια ιστορία».
Σε κυβερνητική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».