ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι «γελοίοι» του Ρουσόπουλου

Στο πλαίσιο των εκατό ετών από την ίδρυσή της, η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό  όργανο των δημοσιογράφων, κάλεσε σε σχετική έκθεση που εγκαινίασε, τον πρωθυπουργό και άλλους πολιτικούς. Ανάμεσά τους, και ο πρώην υπουργός τύπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Τελευταία, ο κύριος Ρουσόπουλος έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον αρχηγό της Ν.Δ. και ετοιμάζεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, για μια δεύτερη παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν «αντεγκλήσεις» ανάμεσα σε Σαμαρά και Ρουσόπουλο, λίγους μήνες αφότου ο πρώτος ανέλαβε την προεδρία του κόμματος. Τότε, ο κύριος Σαμαράς έλεγε, «δεν θα απολογηθώ για συμπεριφορές τύπου Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και Παυλίδη» και ο κύριος Ρουσόπουλος, μεταξύ άλλων του απαντούσε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά, και αυτό εσείς το γνωρίζετε…». Υπάρχει και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις τους.
Οι σχέσεις τους αφορούν τους ίδιους, ωστόσο. Η δημόσια συμπεριφορά, όμως, του κυρίου Ρουσόπουλου, αφορά περισσότερους. Την ώρα, λοιπόν, που συνάδελφοι δημοσιογράφοι (κάποτε, και του κ. Ρουσόπουλου), άνεργοι και απολυμένοι από την ΕΡΤ -που η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε να.. 
κάνει «νέα, αξιοκρατική, δημόσια και ανεξάρτητη», φτιάχνοντας ένα κακέκτυπο της παλιάς- διαμαρτυρήθηκαν, όχι και τόσο κόσμια είναι αλήθεια, ενώ έβγαινε συνοδεύοντας την σύζυγό του Μάρα Ζαχαρέα από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, εκείνος, ούτε λίγο ούτε πολύ, έβαλε τα χέρια στο στόμα και έβγαλε ένα μακρόσυρτο «ουουουου», αποδοκιμάζοντας τους παρευρισκόμενους και προκαλώντας τις ανάλογες βρισιές. Με τις οποίες, εννοείται, πως δεν μπορεί να συμφωνήσει κανείς, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε την οργή των συναδέλφων. Αρκετοί από αυτούς, την ώρα που ο κ. Ρουσόπουλος θα κάνει ρεβεγιόν σε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο ή τουριστικό προορισμό, δεν θα έχουν καν να φάνε. Κυριολεκτικά, αφού υπάρχουν συνάδελφοι, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες, που βρίσκονται όχι απλώς στα πρόθυρα της φτώχειας αλλά πασχίζουν για τα βασικά για να κρατηθούν ζωντανοί.
Αυτοσυγκράτηση και όχι πρόκληση, λοιπόν, θα περίμενε κανείς από τον άνετο κύριο Ρουσόπουλο. Φαίνεται, όμως, πως το πρώτο τού είναι δύσκολο, ενώ το δεύτερο αρκετά συνηθισμένο, από τότε που άφησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου και μετακόμισε στη Βουλή και σε υπουργικό γραφείο, με ορντινάτσες να του κρατάνε ακόμα και την ομπρέλα.
Υπήρξε καταγγελία και για τον κύριο Πρωτόπαππα, βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνάδελφοι, αναρωτήθηκε «ποιοι είναι αυτοί οι γελοίοι που διαμαρτύρονται»; Προφανώς, ο κ. Πρωτόπαππας, μετά από τόσα χρόνια σε κυβερνητικές θέσεις, ξέχασε το συνδικαλιστικό του παρελθόν, αφού υπήρξε και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και του φαίνονται πια «γελοίοι» όσοι είναι άνεργοι και διαμαρτύρονται. Μπορεί μάλιστα, από μέσα του, να έχει αναρωτηθεί κιόλας «αφού δεν έχουν ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι»;





Νiko Ago (protagon)