ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Απολύσεις σε Pepper και 88,6

Τις διαθέσεις τους δείχνουν με τον πλέον εμφανή τρόπο οι νεόκοποι ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμών PEPPER και 88,6. Με το που εισήλθαν τους δυο ραδιοσταθμούς άρχισαν τις πιέσεις και τις «προτροπές» προς τους εργαζόμενους τεχνικούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας επί ποινή απολύσεως. Ταυτόχρονα η διοίκηση των δύο ραδιοσταθμών προέβη σε εκδικητικές απολύσεις δύο τεχνικών μελών της ΕΤΕΡ (ο ένας μάλιστα είναι και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο μεικτό), επειδή ακριβώς δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις.
Η  Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:..
"Η ΕΤΕΡ πιστή στις αξίες της και στο σκοπό της, από την πρώτη στιγμή της αλλαγής διοικήσεως ήταν παρούσα και πρόθυμη να συζητήσει και να βοηθήσει για την εξεύρεση λύσης, σε συλλογικό επίπεδο, στα προβλήματα που έθεσαν οι εργοδότες. Εκείνοι όμως, έχοντας κρυφή ατζέντα και «δόλιο» στόχο κωλυσιεργούσαν και αρνούνταν κάθε πρότασή μας, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, ενώ την ίδια ώρα δημιουργούσαν κλίμα εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων για υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Την επομένη κιόλας της άρνησης των συναδέλφων μας, φανέρωσαν  το πραγματικό και αυταρχικό πρόσωπό τους, οδηγώντας τους εν λόγω συναδέλφους στην ανεργία.
Είναι πλέον πασιφανές ότι οι διοικούντες τους ραδιοσταθμούς PEPPER και 88.6 εξαρχής δεν είχαν καμιά απολύτως πρόθεση να διαφοροποιηθούν έστω και κατά κεραία από την εργοδοτική ασυδοσία που  ανθεί στο χώρο των ΜΜΕ  χάρη στο μνημονιακό πλαίσιο. Η ιδιαιτερότητα στην προκειμένη περίπτωση συνίσταται στο ότι αντί να το δηλώσουν καθαρά, προτίμησαν να ενδυθούν ένα προσωπείο «διαλλακτικότητας και συνεννόησης».
Προχθες  όμως η «διαλλακτικότητα» αυτή εκδηλώθηκε με έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο καθώς, όπως προαναφέραμε,  απέλυσαν από έναν συνάδελφό μας σε κάθε ραδιοσταθμό, επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με όρους οικονομικούς και θεσμικούς κατώτερους της ΣΣΕ μας όπως αυτή ισχύει.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους πως οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας δεν είμαστε προϊόντα προς εκμετάλλευση στη μηχανή παραγωγής κέρδους, όπως θέλουν κάποιοι  να καταντήσουν τον Ελληνικό λαό. Θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων εξαντλώντας κάθε μέσο για την ανάδειξη του δικαίου των αιτημάτων μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας."