ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Γιατί ανησυχούν Ψυχάρης και Μπόμπολας;

Ξαφνικά, από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και κανάλια, ακούμε ότι κινδυνεύει η χώρα από το κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα απανωτά σκάνδαλα και οι συνεχείς παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης.
Πάρτε για παράδειγμα τα Νέα (11/01) που αναφέρουν ότι οι ευρωεκλογές βρίσκονται σε δικαστικό ναρκοπέδιο και μια βόμβα βρίσκεται κάτω από την κάλπη.
Διαπιστώνει επίσης ότι οι υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ικανοποιούν βεβαίως την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση αλλά ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι για αποπροσανατολισμό από το μεγάλο στόχο που είναι η έξοδος από την κρίση.
Συμπεραίνει δηλαδή η εφημερίδα του Ψυχάρη ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το στόχο στην.. 
οικονομία επειδή ασχολούμαστε με τη διαφθορά. Λες και δεν ήταν η διαφθορά αυτή που μας οδήγησε στο να κυνηγάμε το στόχο της διάσωσης από τη χρεοκοπία.
Αλλά και η Ημερησία του Μπόμπολα φοβάται ότι η πολιτική αναταραχή μπορεί να απειλήσει την πορεία της οικονομίας και ότι το μεγάλο στοίχημα κρίνεται σε πέντε μήνες. Το δε Βήμα της Κυριακής στο κύριο άρθρο του κάνει λόγο για «εκλογική άνοιξη» κι ότι «μύρισαν» κάλπες.
Προφανώς τα συστημικά media εκτιμούν ότι οι δικαστικές εξελίξεις σχετικά με τα σκάνδαλα των εξοπλισμών, του ΤΤ, πιθανότατα των άλλων τραπεζών, ίσως και άλλα μικρά και μεγαλύτερα σκάνδαλα που θα βγουν σύντομα, να βαρύνουν το πολιτικό κλίμα, να πάμε σε εκλογές και να εκτροχιαστεί η οικονομία.
Είναι κι αυτό μια σκέψη, αλλά για σκεφτείτε ποιοι και γιατί το αναφέρουν αυτό; Ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας που χρωστάνε από 200 εκατ. ευρώ και πλέον, που παίρνουν θαλασσοδάνεια ακόμη κι εν μέσω κρίσης και που τρέμουν τώρα ότι δεν θα ξαναπάρουν ούτε ευρώ τσακιστό.
- διαβάστε τη συνέχεια εδώ