ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Eλεύθερος με όρους ο Δημήτρης Κοντομηνάς για το ΤΤ

Μετά από μαραθώνια διάσκεψη το δικαστικό συμβούλιο, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς  με 5 εκατομμύρια ευρώ χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. .
 Το δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε μετά την διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Την προφυλάκιση Κοντομηνά είχε ζητήσει η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου, ενώ ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, όπως η καταβολή εγγύησης-«μαμούθ» ύψους 5 εκατ. ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ενώπιον του συμβουλίου ο επιχειρηματίας προσκόμισε εγγυήσεις απο περιουσιακά του στοιχεία οι οποίες σύμφωνα με τους συνηγόρους του ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, ενώπιον του συμβουλίου η πλευρά του επιχειρηματία δήλωσε:
-Δεν είναι ύποπτος φυγής. Αν ήταν να είχε φύγει εκτός Ελλαδας το προηγούμενο διάστημα θα είχε φύγει όσο διαρκούσε η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ. Αντίθετα, ο επιχειρηματίας στο τέλος του Δεκεμβρίου επέστρεψε στην Ελλάδα από ταξίδι στις Μαλδίβες και τις ΗΠΑ
-Είναι επικεφαλής προσωπαγούς ομίλου που απασχολεί 1400 άτομα
-Αν οδηγηθεί στη φυλακή θα καταρρεύσει ο όμιλός του
- Προσέφερε μετοχές του ALPHA ύψους 46 εκαυ.ευρώ ως ενέχυρο
- Προσκόμισε συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τράπεζες διαδόχους του ΤΤ για να εγγράψουν βάρη σε ακίνητα ύψους επτά εκατ. ευρώ.