ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Παρατείνεται για 24 ώρες η αγωνία Κοντομηνά

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία

Παράταση της αγωνίας για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά καθώς το δικαστικό συμβούλιο είναι εκείνο που θα αποφασίσει τελικά για την προφυλάκισή του ή όχι, μετά τη διαφωνία μεταξύ του ανακριτή  και της εισαγγελέως .
Ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που αφορούν στην καταβολή εγγύησης 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο Α.Τ. της περιοχής του. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρώτη φορά που ζητείται ένα τόσο μεγάλο ποσόν ως εγγύηση. Αντίθετα η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου πρότεινε την προφυλάκισή του. Η..  απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το δικαστικό συμβούλιο εντός 24 ωρών.
Ο Δ. Κοντομηνάς απάντησε με δύο υπομνήματα στις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτήρίου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ζήτησε τα δάνεια αλλά δεν έβαλε και τους όρους με τους οποίους δόθηκαν από το ΤΤ.
Όσον αφορά το σπίτι στο Λονδίνο είπε ότι αγοράστηκε από εταιρεία συμφερόντων του 10 εκατ. ευρώ, πωλήθηκε αργότερα 15 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά, δόθηκαν για την εξόφληση του δανείου στη Millennium. Όλα τα χρήματα ήταν σε εταιρείες συμφερόντων του στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος ως διαχειριστής, ενώ για τα δάνεια είχε βάλει ενέχυρο και μετοχές και είχαν γίνει και προσημειώσεις ακινήτων.