ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Προς το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Δεν υπάρχει παραγραφή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ. Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση μετά το αίτημα του ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, πριν καν ξεκινήσει η ανάκριση, για να διευκρινιστεί πλήρως αν υπάρχει παραγραφή ή όχι.
Με απόλυτη μυστικότητα το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε το Σάββατο στον Άρειο Πάγο και αποφάσισε ομόφωνα ότι τα δύο κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της..
νόθευσης εγγράφου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν παραγραφεί.
Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έδωσαν απάντηση σε ερώτημα που συνδεόταν με τη Βουλή της μιας μέρας η οποία συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Και αυτό γιατί σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», κάτι που σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.
Αναλυτικότερα, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έκριναν ότι δεν έχει επιφέρει παραγραφή των αδικημάτων η Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Συγκεκριμένα έκριναν ότι η δίωξη από τη Βουλή κινήθηκε εντός της αποσβεστικής προθεσμίας γιατί η επόμενη Βουλή που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δεν είχε σύνοδο. Κατά συνέπεια, συνέχισαν οι δικαστές, η επόμενη σύνοδος που άρχισε η αποσβεστική προθεσμία είναι αυτή που εξελέγη Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Άρα νόμιμα η Βουλή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάσκεψη του Δικαστικού Συμβουλίου εκφραστήκαν δύο συγκλίνουσες απόψεις οι οποίες όμως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, ότι δεν έχει επέλθει παραγραφή των αδικημάτων.
Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια πως η υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου παίρνει το δρόμο προς το Ειδικό Δικαστήριο.
- crimenet.gr