ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Nέος κύκλος συζητήσεων από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου στο Floral



Νέο κύκλο συζητήσεων διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, στο Floral τον Φλεβάρη του 2012.
Ανάμεσά τους και «Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ» (Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου) με ομιλητές τους Πέπη Ρηγοπούλου (πανεπιστημιακό), Δημήτρη Τρίμη (πρόεδρο ΕΣΗΕΑ), Κώστα Βαξεβάνη (δημοσιογράφο) και συντονιστή τον Άρη Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφο). Θέμα συζήτησης ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, η προπαγάνδιση των κυβερνητικών πολιτικών και του μνημονίου. Αναφορά σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας στον Τύπο και ερωτήματα όπως: Τι συμβαίνει με την ελευθερία λόγου και ποια η σημασία της εναλλακτικής ενημέρωσης;
Γενικότερα οι συζητήσεις στο Floral έχουν αφορμή ερωτήματα όπως: Πόσο ακόμη σε κρίση; Υπάρχει διέξοδος; Με το ευρώ ή χωρίς; Υπάρχουν περιθώρια κοινής δράσης της Αριστεράς; Ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ; Θα αποξενωθούμε και θα κλειστούμε στους εαυτούς μας ή θα αναπτύξουμε μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής αντίδρασης;..

Σκοπός της ΕΛΕ με αυτές τις εκδηλώσεις είναι να προσεγγίσει τα σύνθετα θέματα της κρίσης αλλά και δώσei απαντήσεις σε όσα συμβαίνουν. Με την επιδείνωση του βάρους που σηκώνει η ελληνική κοινωνία για ένα χρέος που δεν δημιούργησε, η ΕΛΕ συνεχίζει την προσπάθεια για κοινωνικό έλεγχο του χρέους και την στήριξη του αιτήματος για άμεση παύση πληρωμών.
Ημερομηνία: Όλες τις Τετάρτες του Φλεβάρη
Ώρα έναρξης: Στις 8 το βράδυ
Διάρκεια: 2 ώρες

-
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου | Το δημόσιο χρέος στη μέγγενη του ευρώ
Μια ιστορική αναδρομή στις οικονομικές κρίσεις και την ένταξη της Ελλάδας σε ΕΟΚ/ΕΕ με έμφαση στην ανάλυση της επικαιρότητας και τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τις επιπτώσεις των μέτρων στην καθημερινότητά μας, τη διόγκωση του χρέους καθώς και τεχνικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση και το «κούρεμα».
Ομιλητές:
Σπύρος Μαρκέτος (πανεπιστημιακός)
Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος - οικονομολόγος)
Μαρίκα Φραγκάκη (οικονομολόγος)
Συντονισμός:
Χριστίνα Λασκαρίδη (οικονομολόγος)

-Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου | Κοινή δράση της Αριστεράς απέναντι στο χρέος
Μια κουβέντα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών χώρων της Αριστεράς. Η προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς για την αντιμετώπιση του χρέους και της κρίσης και τα εμπόδια προς μια τέτοια εξέλιξη.
Ομιλητές:
Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας)
Παναγιώτης Σωτήρης (πανεπιστημιακός)
Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ)
Διονύσης Τσακνής (συνθέτης - μουσικός)
Συντονισμός:
Κατερίνα Κιτίδη (δημοσιογράφος)

ετάρτη 22 Φεβρουαρίου | Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ
Ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, την προπαγάνδιση των κυβερνητικών πολιτικών και του μνημονίου. Αναφορά σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας στον Τύπο. Τι συμβαίνει με την ελευθερία λόγου; Ποια η σημασία της εναλλακτικής ενημέρωσης;
Ομιλητές:
Πέπη Ρηγοπούλου (πανεπιστημιακός)
Δημήτρης Τρίμης (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ)
Κώστας Βαξεβάνης (δημοσιογράφος)
Συντονισμός:
Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)

-Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου | Εναλλακτικές μορφές οργάνωσης και αλληλεγγύης
Πώς παρεμβαίνουν οι διάφορες συλλογικότητες; Ποια η συμβολή τους, ο ρόλος τους και τα αποτελέσματα στην κοινωνία;
Ομιλητές:
Εκπρόσωποι και μέλη πρωτοβουλιών και κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης όπως η πρωτοβουλία Κίνηση 136 με επίκεντρο την εμπορευματοποίηση του νερού, ο συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο ο Σπόρος και το κίνημα Δεν πληρώνω χαράτσια.
Συντονισμός:
Ήρα Σινιγάλια (δημοσιογράφος)