ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Εξηγήσεις στο ΣΕΠΕ θα δώσει ο ΔΟΛ για την αυθαίρετη μείωση των μισθών κατά 20%

Σε εξηγήσεις κάλεσε τον ΔΟΛ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετά την έγγραφη καταγγελία του Δ.Σ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (για τις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, το ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και τις ιστοσελίδες «in.gr», «vima.gr» και «nea.gr»). Η ΕΠΗΕΑ ζήτησε τις κατά νόμον ενέργειες της υπηρεσίας και την υποβολή κυρώσεων και τιμωρίας των εργοδοτών για την παράνομη, μονομερή και αυθαίρετη μείωση των καταβαλλομένων μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων κατά ποσοστό 20%. Την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 10.00, το ΣΕΠΕ κάλεσε το ΔΟΛ σε εξηγήσεις, ενώπιον των δημοσιογραφικών σωματείων, για την παράνομη αυτή συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους.
Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στις, κατά καιρούς και με διάφορα προσχήματα, περικοπές των αποδοχών των εργαζόμενων. Όταν, μάλιστα, αυτή προέρχεται και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Σταύρο Ψυχάρη, Εκτελεστικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Ο.Λ., καταδεικνύεται ότι..
οι πραγματικές προθέσεις των εργοδοτών είναι να μην υπογράψουν Σ.Σ.Ε. Αποκαλύπτει, επίσης, την πρόθεσή τους για επιστροφή σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και την υπαγωγή της εργασίας σε καθεστώς γαλέρας.