ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε τον Γ. Σταματελόπουλο της ΕΡΤ

Της Βασιλικής Κόκκαλη

Υποχρεωμένη να επανατοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ, τον Γιώργο Σταματελόπουλο αλλά και να του καταβάλει το ποσό των 15.400 ευρώ για διαφορές αποδοχών και προσβολή της προσωπικότητάς του, είναι η δημόσια τηλεόραση με απόφαση του εργατικού τμήματος του Αρείου Πάγου.
Ο δημοσιογράφος επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και δικαιώθηκε. Τα 2005 οι τότε διευθυντές της ΕΡΤ του αφαίρεσαν τα καθήκοντα συντονιστή του τηλεοπτικού προγράμματος και του ανάθεσαν καθήκοντα συντονιστή ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ. Ακόμη, τον απήλλαξαν από όλα τα καθήκοντά του και τον τοποθέτησαν..
«υπάλληλο βάσης», ενώ έπαυσε η καταβολή του ειδικού επιδόματος αυξημένης ευθύνης.
Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι δεν υποβιβάστηκε για λόγους υπηρεσιακούς, αλλά καθαρά για πολιτικούς. Και αυτό γιατί υπήρξε στενός συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε δύο φορές υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία με το ΠΑΣΟΚ και ήταν εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο Άρειος Πάγος εξετάζοντας τα στοιχεία της δικογραφίας, έκρινε ότι η ανάθεση στο δημοσιογράφο υποδεέστερων καθηκόντων έγινε ναι μεν με βάση το διευθυντικό δικαίωμα της ΕΡΤ, αλλά όχι για την προσφορότερη οργάνωση των υπηρεσιών της και την καλύτερη αξιοποίηση της εργασίας αλλά από εμπάθεια και εκδικητικά και εξαιτίας των γνωστών αντίθετων πολιτικών του πεποιθήσεων.
Με το σκεπτικό αυτό ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η ΕΡΤ πρέπει να επανατοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ, τον Γ. Σταματελόπουλο και να του καταβάλει το ποσό των 15.400 ευρώ για διαφορές αποδοχών και προσβολή της προσωπικότητάς του.

-από το
protothema