ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Προς τι η συμπόρευση Λοβέρδου με Βενιζέλο; Εχει να κάνει με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός της ερχόμενης Κυριακής;

Tι κρύβει το deal

του
Κώστα Γιαννακίδη

Αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε, αποδεδειγμένα, την ευλογία της Θεοτόκου, τα αναθέματα και οι κατάρες του 2009 θα έπρεπε να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου. Θα θυμάστε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έφυγε ως η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Πάντα έτσι γίνεται. Η κυβέρνηση που φεύγει είναι η χειρότερη μέχρι να έρθει η επόμενη. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι ο βαθμός με τον οποίο επιδεινώνεται η ποιότητα του κυβερνητικού έργου, τείνει στο άπειρο. Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από τη διαχείριση Παπανδρέου. Και λογικά ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει τη διάκριση.
Όμως αν λέγατε πριν από δύο χρόνια ότι η Νέα Δημοκρατία θα επανακάμψει σύντομα στην κυβέρνηση, θα σας ρωτούσαν σε ποιο νούμερο μπορεί να παραγγείλει κάποιος τα βιβλία σας για την Κούφια Γη. Σήμερα, οι ίδιοι αδαείς και ανιστόρητοι, θα διέθεταν την..
άθλια ψυχή τους με αντιπαροχή για να γυρίσει ο χρόνος στην εποχή Καραμανλή και ο ίδιος πρόεδρος στο Μαξίμου, επάνω σε ασπίδα, σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας. Ωστόσο το 2009 η Νέα Δημοκρατία ήταν ένα χαρτί που σκίστηκε πριν το κάψουν. Το 2009 ήταν το πρόβλημα. Σήμερα είναι η λύση και μάλιστα όχι για ευκαταφρόνητο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Ας καταρρέει το πολιτικό σύστημα. Ο πελάτης μπροστά στην κάλπη θα ψωνίσει από εκεί που ξέρει. Οι άνθρωποι ακόμα και αν δεν ξεχνούν, πρέπει να υποκριθούν ότι το κάνουν.

Είναι ο κανόνας με τον οποίο ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος μπορούν να κάνουν τις πράξεις και τους υπολογισμούς του. Το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα λάβει τα χειρότερα ποσοστά της ιστορίας του. Ο Βενιζέλος, αν είναι πρόεδρος, μπορεί να πει ότι το κόμμα δεν επιστρέφει μόνο στον λαό, αλλά στα ποσοστά του 1974, ξεκινώντας πάλι από την αρχή. Ούτως ή άλλως στην Ελλάδα όλοι οι αρχηγοί αρχίζουν με restart. Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά η ιστορία αυτού του τόπου μας δείχνει ότι μετά από δύο-τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ θα είναι επιλογή εξουσίας. Αν όχι αυτόνομα, σίγουρα ως ηγεμονική συνιστώσα ενός ευρύτερου συνασπισμού. Η εποχή Παπανδρέου θα έχει ξορκιστεί, ο Βενιζέλος θα ισχυρίζεται ότι έφερε στη χώρα πιο πολλά λεφτά και από την Ακρόπολη, ο Σαμαράς θα έχει γίνει ΓΑΠ και ο ΓΑΠ Καραμανλής. Γιατί συμπορεύονται Βενιζέλος και Λοβέρδος; Ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Έχει να κάνει με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της ερχόμενης Κυριακής.

-citi-zen.gr