ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Εξώδικο προς την ΤτΕ για τα κεφάλαια ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ


Mε εξώδικο προς την Τράπεζα της Ελλάδος παρενέβη το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών για τη διασφάλιση των κεφαλαίων των Ταμείων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ. Η ΠΟΕΣΥ στην εξώδικη δήλωσή της επισημαίνει:
«Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε πληροφορήσει με αντίστοιχα έγγραφά της το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ ότι τα κεφάλαιά τους έχουν ενταχθεί, από κοινού με τα κεφάλαια των υπολοίπων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ομάδα περιουσίας, που, ως κοινό κεφάλαιο, επενδύθηκε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., καταγγέλλοντας την αντισυνταγματική απόσπαση της εξουσίας διαχείρισης των κεφαλαίων των ασφαλιστικών Ταμείων από τις διοικήσεις τους και καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι..
τα κεφάλαια των Ταμείων υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν (χορήγηση συντάξεων και παροχή υπηρεσιών υγείας), απέστειλε ήδη εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος με το οποίο την καλεί να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κεφαλαίων, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός της για την αποτροπή οποιασδήποτε απομείωσής τους.
Η περιουσία των Ταμείων μας είναι προϊόν των εισφορών που καταβάλλονται επί δεκαετίες. Δεν ανήκει σε κανέναν άλλο παρά στους ασφαλισμένους, και η διαχείρισή της δεν μπορεί να εξυπηρετεί παρά τους καταστατικούς σκοπούς των Ταμείων.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων με τα κεφάλαια των Ταμείων και μελετά ήδη την ανάληψη κάθε απαραίτητου μέτρου
».