ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Με ύφος 1000 καρδιναλίων και το θράσος ενός «αγίου»…

1 εκατ. ευρώ ζητάει ο Εφραίμ από τον K. Βαξεβάνη για το κουτί της Πανδώρας – Ολοι την Τρίτη στις 11 το βράδυ βλέπουμε ΝΕΤ!

Mε το ύφος 1000 καρδιναλίων και το θράσος ενός «αγίου» ο προφυλακισμένος ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ κατέθεσε αγωγή 48(!) σελίδων κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη όπου υποστηρίζει πως έχει συκοφαντηθεί, ενώ έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του.
Είχε προηγηθεί εξώδικο του Εφραίμ, (είχε κοινοποιηθεί και στο ΕΣΡ) για να μην προβληθεί από τη ΝΕΤ η εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας» που είχε ως θέμα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Φαίνεται πως μετά και τη χθεσινή επίσκεψη συμπαράστασης του Αρχιεπισκόπου στον Κορυδαλλό, ο Εφραίμ αναθάρρησε (ή μήπως αποθρασύνθηκε) ζητώντας 1 εκατ. ευρώ από τον δημοσιογράφο! Η αγωγή πείσμωσε τον Βαξεβάνη που, αφού καταγγέλλει συντονισμένες ενέργειες για να κοπεί η εκπομπή, δηλώνει έτοιμος για το 2ο μέρος της με αποκαλύψεις για το Βατοπέδι (ΝΕΤ, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 23:00 μμ).
Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: Τι άραγε ενόχλησε τόσο πολύ τον Εφραίμ; Φοβάται τόσο πολύ για περαιτέρω αποκαλύψεις και..
στέλνει εξώδικα και αγωγές αν και προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου;
Όπως λέει κι ο Βαξεβάνης «το να κάνει αγωγές ένας άνθρωπος που επικαλείται τα ιερά και τα όσια, τη συγχώρεση και τη θυσία, είναι από μόνο του αποδεικτικό της ΄΄αγιότητάς΄΄ του αλλά και της θέσης του. Ο Εφραίμ, θεωρεί πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τον τρόπο που έχει συνηθίσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί. Ο ίδιος και η ομάδα του, οι εντιμότατοι φίλοι του (Καραμπέρης, Λαυρεντιάδης, Εμμανουήλ, Φερέτης) είναι και οι ίδιοι υπόδικοι. Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα το πώς αντιλαμβάνονταν την θρησκευτικότητα και την εντιμότητα».