ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Μετά το «σύμφωνο Ψυχάρη» και ατομικές συμβάσεις εκβιαστικά στον ΔΟΛΕπείγουσα επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΒΗΜΑ καθώς χθες το βράδυ η εργοδοσία του ΔΟΛ, μέσω του διευθυντή Αντώνη Καρακούση στο Βήμα, καλούσε έναν έναν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις μειώσεις του «συμφώνου Ψυχάρη» υπογράφοντας χαρτάκια ατομικών συμβάσεων. Ο εκπρόσωπος Τάσος Αναστασιάδης καταγγέλλει:
Την ώρα που η τρόικα απαιτεί μειώσεις, η εργοδοσία του ΔΟΛ τις εφαρμόζει, καλώντας έναν έναν εργαζόμενο να υπογράψει εκβιαστικά ένα χαρτάκι εν είδη ατομικής σύμβασης με περικοπές τροϊκανών διαστάσεων και παρά τις επανειλημμένα διατυπωμένες θέσεις των εργαζομένων ότι θέλουν πολιτισμένες συλλογικές διαδικασίες και όχι την αγριότητα της ατομικής υπογραφής.
Σε διαμαρτυρία μου, ο διευθυντής του Βήματος, που ανέλαβε τη δουλειά..

φωνάζοντας τους εργαζόμενους έναν-έναν στο γραφείο του, μου αντέκρουσε ότι "απλώς εξατομικεύουν" αυτά που εμείς δεν θα καταλαβαίναμε -υπονοώντας το υποτιθέμενο "σύμφωνο" στο οποίο είχε μαζέψει υπογραφές ο εργοδότης, με διάφορες παραπλανήσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατίες.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούμε ότι θα πρέπει να οργανώσουν τα σωματεία μας αύριο στάση εργασίας, 2-5 μ.μ., και γενική συνέλευση για να αντικρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας, έστω και αν σήμερα η εργοδοσία καταφέρει να εκβιάσει αρκετές υπογραφές από το αδύναμο κομμάτι των δημοσιογράφων στα Νέα και στο Βήμα δημιουργώντας τετελεσμένα.
Παρά την προφανή ακυρότητα που αναγκαστικά επιφέρει η διαδικασία αυτή συλλογής υπογραφών στο προϊόν νομικά, ωστόσο εργασιακά και πολιτικά είναι που πρέπει να αντικρουστεί. Γιατί οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και χρειάζονται την ανασυγκρότηση της αξιοπρέπειάς τους, ηθικής και υλικής.
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος Το Βήμα - ΕΣΗΕΑ