ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

To διόρθωσε ο διευθυντής Ραπανάκης: Γιατί η "Αυγή" εξαφάνισε τον Τζουμάκα


Αντιδράσεις σε αναγνώστες αλλά και στους «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το εξώφυλλο της «Αυγής της Κυριακής», από το οποίο είχε... κοπεί ο Στέφανος Τζουμάκας, ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Και έτσι ο διευθυντής Ραπανάκης έσπευσε σήμερα να το διορθώσει με ένα «ζωνάρι« στην πρώτη σελίδα της «Αυγής».
Δείτε κάποιες από τις αντιδράσεις:
  • «Κάπως έτσι έκοψαν και τον Τζουμάκα από το πρωτοσέλιδο της Αυγής. Μιλάμε για πολύ ανανεωτική αριστερά» σχολίασε στο Facebook ο Άγης Τάτσης, ο οποίος είχε καταφερθεί πρόσφατα και κατά του Νίκου Φίλη, κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα».
  • «Η ΑΥΓΗ ξέχασε τον τέταρτο υποψήφιο; Ο Stefanos Tzoumakas γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων που "ανοίγουν τα χαρτιά τους"; Προφανώς η ΑΥΓΗ επιλέγει την απροκάλυπτη υποστήριξη των "ιθαγενών" υποψηφίων... PS. Το ίδιο είχαν κάνει και το 2019, τρεις μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η ΑΥΓΗ έδωσε γραμμή για δύο συγκεκριμένες υποψήφιες δημοτικές συμβούλους στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίες και εκλέχτηκαν» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα και η Δέσποινα Κετογλίδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από τη Θεσσαλονίκη.
Ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος ξιφούλκησε πρόσφατα κατά του Παύλου Πολάκη, απάντησε στα σχόλια που δέχτηκε για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα «απουσίαζε» από το πρωτοσέλιδο της Κυριακής με τους υπόλοιπους υποψήφιους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη επειδή οι κυριακάτικες εφημερίδες «κλείνουν φύλλο» την Παρασκευή και η υποψηφιότητα-έκπληξη του Στέφανου Τζουμάκα ανακοινώθηκε το Σάββατο και κανείς δεν τη γνώριζε, ούτε ως πληροφορία.
«Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος είχαν ανακοινώσει τις περασμένες ημέρες, ο Παππάς είχε "κλειδώσει". Μην ψάχνετε φαντάσματα. Είναι προφανές ότι η Αυγή θα φιλοξενήσει ισότιμα τις θέσεις και την πλατφόρμα του Στέφανου Τζουμάκα στα προσεχή φύλλα», ανέφερε.

Η «Αυγή» στο σημερινό της φύλλο πρόσθεσε και τον Τζουμάκα... «στον δρόμο προς την εκλογή της ηγεσίας»... Πάντως η έκταση και ο χώρος στην πρώτη σελιδα δεν ειναι τα ίδια όπως στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής.

Πάντως η κόντρα με τον 77χρονο Τζουμάκα συνεχίστηκε γιατί το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (κάποτε) και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ (αφού είχε κάνει και δικό του κόμμα) εκνευρίστηκε που ο Νίκος Μπίστης τον κάλεσε να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του, με το επιχείρημα «ήρθε ο καιρός να κάνει η γενιά μας λίγο πίσω». Ο Τζουμάκας κατηγόρησε τον Μπίστη ότι «έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας και δεν δέχομαι από κανέναν άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις». Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε.