ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ένα είναι το σχέδιο: εκκενώστε τη χώρα


Δικό τους έργο...

Χθες, ο κρατικός μηχανισμός είχε την πρώτη ουσιαστική αναμέτρησή του με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές σε Αττική και Κορινθία. Χθες, το περιβόητο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε απέναντι στο ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεκαετίες η χώρα, κάθε καλοκαίρι. Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν καθόλου καλή αναφορικά με τις επιδόσεις του κρατικού και του κυβερνητικού μηχανισμού, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα.

Οι καταγγελίες πολιτών και τοπικών παραγόντων φανερώνουν, αν μη τι άλλο, ότι οι χρόνιες παθογένειες στο κράτος δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Καθυστερήσεις στην κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, αναποτελεσματικότητα στις παρεμβάσεις, ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, καμία προετοιμασία και οργάνωση των τοπικών κοινωνιών... Ενα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται πανομοιότυπο κάθε χρονιά τέτοια εποχή, καταστρέφοντας τον φυσικό πλούτο της χώρας και τις περιουσίες των ανθρώπων της.

Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της, πριν γίνουν κυβέρνηση, κατηγορούσαν για όλα αυτά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, υποσχόμενοι πως είχαν και τις λύσεις και την ικανότητα να αλλάξουν την κατάσταση. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι τίποτα απ' όλα αυτά δεν ίσχυε. Ενέπαιξαν τον ελληνικό λαό προς άγραν ψήφων. Αποδείχτηκε, επίσης, η ανικανότητά τους, όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούν.

Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της το μόνο που έμαθαν στην τελευταία τετραετία -και ειδικά από την τραγωδία στο Μάτι- είναι να δίνουν εντολή εκκένωσης των περιοχών που απειλούνται από την πυρκαγιά, ακόμη και όταν η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ μακριά. Τρέμουν το ενδεχόμενο ανθρώπινων θυμάτων και καλά κάνουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα διαχειριστούν επικοινωνιακά μια καταστροφή την οποία προεξοφλούν ως βέβαιη, με αποτέλεσμα να αδιαφορούν πλήρως αν καταστραφούν ο φυσικός πλούτος και οι περιουσίες των πολιτών.

Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της, έχοντας πλέον μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι μόλις τώρα ανέλαβαν τα ηνία της χώρας. Ούτε ότι παρέλαβαν χάος από την προηγούμενη κυβέρνηση. Καθώς προηγούμενη κυβέρνηση αυτοί ήταν.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι όντως παρέλαβαν χάος. Αφού, χθες, δεν κατάφεραν να δείξουν κάτι που να διαφοροποιεί την κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αυτό το χάος είναι απόλυτα δικό τους έργο...

ΕΦ.ΣΥΝ. / Aποψη