ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Καμένα σπίτια σε ζωντανή μετάδοση


Θλιβερές, αν μη τι άλλο, είναι οι εικόνες που καταγράφουν τηλεοπτικοί σταθμοί από τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, τα οποία ξέσπασαν τη Δευτέρα σε Αττική και Κορινθία. Μεταξύ άλλων, βλέπουμε σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες, το ένα μετά το άλλο, χωρίς να διαφαίνεται το πώς η διαδρομή της φωτιάς θα μπορέσει να εμποδιστεί – και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων των περιοχών: όσων δηλαδή παρέμειναν, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.
Σημειώνεται ότι από το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι των περιοχών κατήγγειλαν έλλειψη συντονισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά στη διαχείριση της πύρινης λαίλαπας από το επιτελικό κράτος.
Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων μέσω του συστήματος 112, όμως φαίνεται πως απέχει πολύ από το είναι έγκαιρος και αποτελεσματικός ο μηχανισμός κατάσβεσης των πυρκαγιών.
Μοιραία, όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες μιας ανυπολόγιστης καταστροφής σε... ζωντανή μετάδοση.
-efsyn.gr