ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ο Μητσοτάκης λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ - Ο Ανδρουλάκης παρακολουθεί αμήχανος!


Άλλο ένα μεγάλο χτύπημα στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και στην ηθική της πολιτικής: Η Ζέφη Δημαδάμα ξημέρωσε την Πέμπτη το πρωί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βρέθηκε Γενικός Γραμματέας σε υπουργείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
Ο Γιώργος Φλωρίδης στον οποίο πολλοί (και ο υπογράφων) άσκησαν κριτική γιατί από το ΠΑΣΟΚ πήγε στη Νέα Δημοκρατία και έγινε, επίσης, υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπήρξε πολύ πιο τίμιος: Όταν είχε διαφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ είχε παραιτηθεί και τελευταία, επί μήνες, στήριζε δημοσίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο και από τον… κυβερνητικό εκπρόσωπο!
Η Ζέφη Δημαδάμα χαρακτήριζε ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επί Φώφης Γεννηματά τον Μητσοτάκη ως «Μαξίμου Α.Ε.», δε κατέβηκε υποψήφια καταγγέλλοντας (και ορθά) τους κανόνες παιχνιδιού στο πολιτικό σύστημα, φλέρταρε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ασκούσε μέχρι και προ μηνός σκληρή κριτική στην ΝΔ. Τι να πιστέψει μετά ένας νέος άνθρωπος από την πολιτική τάξη της χώρας;
Από την υπόθεση Δημαδάμα, ωστόσο, προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα και διαπιστώσεις:

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά παράβαση κάθε ηθικής, διεμβολίζει και λεηλατεί κατά πρωτοφανές τρόπο το ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι «τρύπιο» προς τα δεξιά του, με συνεχή αιμορραγία στελεχών του! Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» έχουν επισημάνει, για παράδειγμα, τις υποψηφιότητες στελεχών του με υποψήφιους περιφερειάρχες της ΝΔ και δεν μπορεί –ή δεν θέλει- να κάνει τίποτε για να σταματήσει την αιμορραγία αυτή!
  • Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθεί αμήχανη τα αποτελέσματα της πολιτικής της. Ενώ στα αριστερά της έχει επιμελώς και επί χρόνια έχει χτίσει έναν …φράκτη ώστε να σταματήσει τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ (και το κατάφερε), στα δεξιά της …δεν έχει σύνορα! Όποιος θέλει φεύγει!
  • Αλήθεια, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δε προβληματίζεται για τις ευθύνες της; Και δεν θα κάνει κινήσεις αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής της; Τώρα, γιατί μετά τις δημοτικές και, κυρίως, μετά τις ευρωεκλογές, ένα ατυχές αποτέλεσμα θα γυρίσει «πάνω» στον Ανδρουλάκη!
Bασίλης Σκουρής

****

Από υποψήφιος για διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
 Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η Ζέφη Δημαδάμα δεν ήταν η μόνη έκπληξη στην ανακοίνωση των νέων Γενικών Γραμματέων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ορίστηκε ο Νίκος Μηλαπίδης. Διευθυντής στο Ποτάμι και πρόσφατα διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Κώστα Τσακλόγλου.
Μέχρι εδώ… συνηθισμένα πράγματα!
Οι πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν πως πρόσφατα ο Νίκος Πηλαφίδης «συζητούσε» να αναλάβει διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας –τίνος άλλου- του …ΠΑΣΟΚ!
Β. Σκ.