ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Γιατί τόση πρεμούρα να επαναφέρει Δούκα και Καμπόσο;


Στη δεύτερη τετραετία, η σχέση της κυβέρνησης με τον χρόνο, το λεγόμενο timing, δηλαδή, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται. Εκτός κι αν επίτηδες επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη να δοθεί "άφεση αμαρτιών" στον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται, πράγμα που φαντάζει απίθανο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο εν λόγω διεγράφη από τη ΝΔ γιατί είχε υποστηρίξει δημόσια ότι η κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει τις εκλογές του 2007, μοιράζοντας χρήματα με σακούλες στους πυρόπληκτους της Ηλείας.


Τότε, ο κ. Μητσοτάκης είχε ενοχληθεί βαθιά, κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του γαλάζιου στελέχους δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Και ήταν τόσος ο θυμός του, που "έφαγε" και τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, από τον οποίον, μάλιστα, απαίτησε να διακόψει την κρίσιμη συμμετοχή του στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες και να επιστρέψει πάραυτα στην Αθήνα για να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του.

Με ανάλογη «αποφασιστικότητα» είχε πάρει ο κ. Μητσοτάκης και το κεφάλι του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημ. Καμπόσου, όταν ο τελευταίος προέβη σε ένα υβριστικό παραλήρημα κατά του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιαννη Μπουτάρη, τον οποίον είχε αποκαλέσει εκλεκτό των Εβραίων.

Τώρα, μέσα στην αντάρα και τη συμφορά, ο πρωθυπουργός βρήκε τον χρόνο όχι μόνο να ασχοληθεί με τους δύο γαλάζιους αλλά και να τους επαναφέρει στην παράταξη. «Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση γι αυτό, εκτός του ότι έχει αγωνία να κατακτήσει ένα αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν θα περνάει κάτω από τον πήχη των εθνικών εκλογών του Ιουνίου» λέει παλιά καραβάνα της ΝΔ και προσθέσει με αρκετή δόση ειρωνείας : «Αλλά, με τόσο πρόσφατη ευρεία νίκη, γιατί τόσο άγχος;”. Μήπως ξέρει κάτι που δεν γνωρίζουμε;

Α.Ο. / ieidiseis