ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Σωτήρης Πέτρουλας


Σαν σήμερα, 21 Ιουλίου 1965, ο Σωτήρης Πέτρουλας, 22 ετών, δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, κατά τη διάρκεια ογκώδους διαδήλωσης καταδίκης του λεγόμενου «βασιλικού πραξικοπήματος».
Στο σημείο αυτό, ο Σύλλογος Φίλων Σωτήρη Πέτρουλα έχει εδώ και χρόνια βάλει πάνω στη γωνιακή κολόνα μία υπέροχη σιδερένια επιγραφή με την προσωπογραφία του. Εκεί, υπήρχε το ξενοδοχείο «Εσπέρια», το οποίο έκλεισε. Για περίπου δύο χρόνια το κτίριο ανακαινιζόταν, η επιγραφή είχε φύγει, πλέον το ξενοδοχείο πέρασε σε χέρια με την ίδια επωνυμία, ωστόσο ο Γιάννης Καλατζής, άτυπος πρόεδρος του Συλλόγου, είχε κάνει συμφωνία με τον νέο ιδιοκτήτη να συνεχίσει να υπάρχει εκεί η επιγραφή. Οπερ και εγένετο. Ετσι, σήμερα, στις 20.00, για ακόμη μία χρονιά, θα βρεθούμε σε αυτή τη γωνία να μιλήσουμε για τον Σωτήρη Πέτρουλα, να μάθουμε και να καταλάβουμε πως δεν είναι ακόμη μία «γωνία» δρόμων, αλλά μία αγωνία αγώνων.
Που ίσως και να μην έχουν τελειώσει...
ΝΟ.ΡΑ. / ΕφΣυν