ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Το πρώτο ένσημο του Καραμανλή


Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός που πιάνει δουλειά. Βέβαια, θα δουλεύει για καπνοπαραγωγούς, κάτι που δεν θα επιχειρούσε κανένας ευρωπαίος ομόλογός του, καθώς δεν θα ήταν σωστό να συνδεθεί με το κάπνισμα. Ομως εδώ είναι αλλιώς. Στο «μετερίζι» του πρωτογενούς τομέα λοιπόν ο Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου εταιρειών που διατηρεί η Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος.
 Η ΣΕΚΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, επενδύει στη διοικητική του εμπειρία και στις διεθνείς επαφές που διατηρεί.
 Το γεγονός ξένισε αρκετούς. Γράφτηκαν και κάποια σχόλια εμποτισμένα με ειρωνεία. Κακώς. Ούτως ή άλλως, δεν μπορούσε να κάνει ίδρυμα και αυτός. Να υπάρχει δηλαδή το ίδρυμα «Κωνσταντίνου Καραμανλή» και το ίδρυμα «Κώστα Καραμανλή». Αυτό μπορεί να το κάνει στο βαθύ μέλλον ο Κώστας του Αχιλλέα. Με την κίνησή του, ο πρώην πρωθυπουργός μάς δείχνει ότι η πολιτική δεν είναι απαραιτήτως ο τελικός προορισμός, ακόμα και για πολιτικούς καριέρας. Και ασφαλώς στέλνει ένα μήνυμα προς όσους ετοιμάζονται να καταταχθούν στη μεγάλη στρατιά των απομάχων της ζωής. Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Ακόμα και στα 67 σου μπορείς να κολλήσεις το πρώτο σου ένσημο.
- απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Γιαννακίδη στο protagon.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)