ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ζέφη Δημαδάμα: από την Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, γενική γραμματέας Ισότητα


Στη θέση της γενικής γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τοποθετήθηκε η Ζέφη Δημαδάμα, εν ενεργεία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής) και αντιπρόεδρος των γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Η κυρία Δημαδάμα ήταν στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
Σε ανάρτησή της, η κα Δημαδάμα ανέφερε: 
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού συστήματος αξιών.
Αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής αυτής της Γραμματείας με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα για τη δημοκρατία ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά και επιδιώκοντας πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού χαρακτήρα, η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.


Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Στις πρόσφατες εκλογές δεν ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ανάρτησή της, τον Ιανουάριο του 2023, είχε δηλώσει ότι παραμένει στρατιώτης της παράταξης. 
Με ανακοίνωσή του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι η κα Δημαδάμα τίθεται εκτός κόμματος, προσθέτοντας ότι έχει δρομολογηθεί και η αντικατάστασή της από την θέση της αντιπροέδρου στο γυνακείο τμήμα του PES.
 «Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά.