ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ποτέ άλλοτε πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε στα 67 του να δουλέψει


"Τον «πολέμησα» όσο ήταν πρωθυπουργός, του βγάζω το καπέλο για την εντιμότητά του". Ο Βασίλης Σκουρής γράφει ένα κείμενο...επί προσωπικού για τον Κώστα Καραμανλή με αφορμή την πρόσληψή του πρωην πρωθυπουργού ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ). 
Γράφει συγκεκριμένα ο Β. Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας στο ieidiseis:

ην Δευτέρα, τα «Παιχνίδια Εξουσίας» προανήγγειλαν ουσιαστικά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό πολιτικό σκηνή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην πρωθυπουργού ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.
Ο υπογράφων, από τις σελίδες και τις στήλες του «Έθνους» και της «Ημερησίας» όπου εργαζόταν, άσκησε σκληρή κριτική στον Κώστα Καραμανλή για τα θέματα της διακυβέρνησής του και η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα θέματα η κριτική υπήρξε ορθή και δίκαιη.
Υπήρχαν όμως και θέματα στα οποία είχε δίκιο, όπως η φιλοσοφία του «βασικού μετόχου» και η στάση του απέναντι στους «νταβατζήδες». Στάση που πλήρωσε και πληρώνει.
Δεν μπορεί, ωστόσο, να μην παραδεχτώ την εντιμότητά του. Κάποτε πίστευα πως με τον «βασικό μέτοχο» λειτουργούσε υπέρ του ενός πόλου της «διαπλοκής» στην αντιπαράθεσή της με τον άλλο.
Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός έπιασε δουλειά στα 67 του. Θα μπορούσε άνετα να ήταν βουλευτής- αλλά διαφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν θέλει να υπονομεύσει την παράταξή του. Θα μπορούσε, επίσης, να καθόταν στο σπίτι του και να είχε τη βοήθεια «οικονομικών φίλων». Δεν θα ήταν ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.
Δεν έκανε λεφτά από την πολιτική και έγινε ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός που πιάνει δουλειά στα 67 του, καθώς η βουλευτική σύνταξη είναι πλέον χαμηλή, ενώ η σύζυγός του δουλεύει γιατρός.
Αξίζει, αν μη τι άλλο, τον καλό μας λόγο!
ΥΓ: Το γράψαμε και χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιώτευση του πρώην πρωθυπουργού, έδωσε τέλος στην «οικογένεια Καραμανλή» και στον «Καραμανλισμό» - αν υπήρχε ποτέ τέτοιος!"