ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Κάηκε καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι - Λίγα γλίτωσαν


12 χρόνια ασταμάτητης προσφοράς έγιναν στάχτη. Το καταφύγιο Fazoo Farm στο Λαγονήσι κάηκε ολοσχερώς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σώθηκαν ελάχιστα ζώα. Καμιά βοήθεια δε δόθηκε, κανένα μέσο δεν στάλθηκε, σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στο Facebook.
«Κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm. Από ότι διαβάσαμε, γλίτωσαν ελάχιστα ζώα. Καλό θα ήταν όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση και πανικός. Μόνο πένθος, θλίψη και οργή για τον άδικο χαμό τόσων ψυχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έγινε στην σελίδα Πανελλαδική Ηλεκτρονική Διαμαρτυρία για τα ζώα.
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της πυρκαγιάς και την μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος. Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.