ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

«Θα προτείναμε στη συμπαθή δημοσιογράφο να κάνει την επόμενη έρευνά της μόλις δροσίσει λιγάκι…»

 

ΚΚΕ Vs Λυμπεράκη

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ μπήκε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, μετά το άρθρο της στο «Βήμα» με τίτλο «Αυτοί σπούδασαν έξω. Οι άλλοι;». Η δημοσιογράφος ασχολείται με την αναθεώρηση του άρθρου 16 αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πόσοι άραγε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της αλλαγής του άρθρου 16 πέρασαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού» και προσθέτει, «Από τους 21 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος οι 5 έχουν περάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο από ιδρύματα της αλλοδαπής… Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και πόσοι εξ αυτών στέλνουν τα παιδιά τους έξω για σπουδές. Είναι αυτό μεμπτό; Ουδόλως! Απλώς, να ξέρουμε τι λέμε».

Και φυσικά η ενόχληση του ΚΚΕ είναι για τους 5 βουλευτές του που κατά τη Νίκη Λυμπεράκη έχουν περάσει από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στο σχόλιο λοιπόν που φιλοξενήθηκε στον «Ριζοσπάστη» αναφέρεται: 
«Προσπερνάμε το γεγονός ότι το άρθρο 16 δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα κάποιου από την Ελλάδα να σπουδάσει στο εξωτερικό ή το αντίστροφο. Προσπερνάμε το γεγονός ότι η δημοσιογράφος προσπαθεί να ελέγξει την ορθότητα μιας θέσης ενός κόμματος με βάση το τι κάνουν τα στελέχη του στην προσωπική τους ζωή» για να συμπληρώσει ο ανώνυμος σχολιογράφος, «Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε ότι ολόκληρη δημοσιογραφική έρευνα απέτυχε να καταγράψει το γεγονός ότι, από τους 5 βουλευτές του ΚΚΕ που σπούδασαν στο εξωτερικό, οι 3 σπούδασαν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ή αμέσως μετά και οι άλλοι 2 σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια της Ιταλίας, όλοι τους χωρίς δίδακτρα».
Και το σχόλιο για τη Νίκη Λυμπεράκη καταλήγει;
 «Θα προτείναμε στη συμπαθή δημοσιογράφο να κάνει την επόμενη έρευνά της για το ΚΚΕ μόλις δροσίσει λιγάκι…»!