ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Oργή και πολιτικές αντιδράσεις για το ντου... «αγανακτισμένων» στην παράσταση Ζαραλίκου


Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Στα σοσιαλ μίντια οι αντιδράσεις ήταν πολλές και οργισμένες με την κυβέρνηση να καταδικάζει την διακοπή της παράστασης ενώ ομαδικα πυρά εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.
Με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την παρεμπόδιση παράστασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας: Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας.
Στα σοσιαλ μίντια οι αντιδράσεις ήταν πολλές και οργισμένες. 
«Ζήτημα δημοκρατίας» χαρακτηρίζει την προστασία της πολιτιστικής δημιουργίας ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, στηλιτεύοντας τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. Η ανακοίνωση:
"Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες.
Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει.
Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας".

Πυρά προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού εκτοξεύει και το ΚΚΕ εκφράζοντας συμπαράσταση στον Χρ. Ζαραλίκο Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού και κατηγορεί το Μαξίμου για ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
Το σχόλιο αναφέρει:
Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
Το σοβαρό περιστατικό σχολίασε και το ΜέΡΑ25 αναφέροντας:
Η προκλητική διακοπή παράστασης του #Ζαραλικος από αυτόκλητη ( ; ) ομάδα «υπερασπιστών Μαρινάκη» με επικεφαλής τηλεπερσόνα δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας Παναγιώταρος για τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της ΧΑ πόσο αναλώσιμοι είναι.