ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Παρέμβαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για το σχόλιο Κασιμάτη


Την παρέμβαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η αθλιότητα με το σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη κατά της Φώφης Γεννηματά, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Όπως αναφέρει ο.. πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Γιάννης Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του στο fb, θα εξεταστεί «περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου».


Στο φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, και με τίτλο «ΛΥΠΟΥΜΑΙ...» ο Στέφανος Κασιμάτης έκανε λόγο για μια ακραία διατύπωση και ανέφερε απλώς ότι λυπείται για τον... θόρυβο που προκάλεσε!
«Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».