ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ξαναχτύπησε ο… λοιμωξιολόγος Σκέρτσος


Την ώρα που ακόμη αρκετοί «βράζουν» ή σχολιάζουν ειρωνικά στη ΝΔ την απόφανση του Άκη Σκέρτσου ότι… «δεν υπάρχει ειδική έρευνα που να δείχνει ότι μεταδίδουν (σ.σ. τον κορωνοϊό) οι αστυνομικοί, φαίνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Αντιθέτως, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι… λοιμωξιολόγος ή… υπουργός Υγείας: Έτσι, από χθες συζητείται εντόνως ένα άρθρο του στην «Καθημερινή», με το οποίο ο Σκέρτσος -που έχει αναλάβει καθήκοντα άτυπου υπουργού Υγείας από το Μέγαρο Μαξίμου- προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα είναι εδώ και δύο εβδομάδες πρώτη σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη.
«Η ένταση των θανάτων την τελευταία περίοδο συμβαίνει για τρεις λόγους:
α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού, 28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών.
β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο.
γ) Και τρίτον, όπως γνωρίζουμε ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια που πλήττει και νέους αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. 9 στους 10 θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα».
Με άλλα λόγια, για τους θανάτους φταίει το… δημογραφικό, οι ανεμβολίαστοι και ουδείς άλλος για τον υπουργό Επικρατείας. Ο ίδιος δεν θεώρησε πως η θνητότητα στις προχείρως αναπτυγμένες Εντατικές που φτάνει το 85% είναι μία άξια λόγου εξήγηση για τους πολλούς θανάτους. Βεβαίως, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε προ μερικών εβδομάδων ότι «δεν υπάρχει και λόγος - να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», τότε πράγματι είναι μάλλον ο τελευταίος που θα ανέφερε την κατάσταση στις Εντατικές. Πάντως, το σερί με τις αποτυχημένες δημόσιες παρεμβάσεις του συνεχίζεται…
Neo / Matrix24