ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Τετράωρη στάση εργασίας στην “ΑΥΓΗ” - Συνέλευση των εργαζομένων για την εθελουσία


Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αύριο Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, από τις 11.00’ έως τις 15.00’, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και..

στην ιστοσελίδα «avgi.gr», προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευσή τους για κρίσιμα εργασιακά ζητήματα.
Θυμίζουμε ότι το ΔΣ της «Αυγής ΑΕ» αποφάσισε να προτείνει στους εργαζόμενους ένα οριζόντιο πρόγραμμα ευρείας εθελουσίας εξόδου που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με την πρόταση, όποιος εργαζόμενος ακολουθήσει το πρόγραμμα θα λάβει άμεσα 28 μισθούς και όλα τα παλιά οφειλόμενα.
Για όσους μείνουν, θα υπάρχει σχέδιο αποπληρωμής για τα παλιά χρωστούμενα.

ΥΓ Πάντως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ Νίκος Μορφονιός αναφέρει σε επιστολή του προς την Ενωση (μέσω της οποίας ζήτησε την σύγκληση της συνέλευσης) ότι «το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου είναι μια βόμβα στα θεμέλια της ΑΥΓΗΣ με στόχο την αποψίλωση της καρδιάς και των πνευμόνων της εφημερίδας, των δημοσιογράφων και του υπόλοιπου προσωπικού, που συνιστούν τη ραχοκοκαλιά της προσπάθειας να κρεμιέται κάθε μέρα στα περίπτερα η ΑΥΓΗ».