ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Η Χριστιάνα «μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο»


Η Χριστιάνα ήταν μια τραγουδίστρια που θέλησε να διαμορφώσει ένα δικό της τύπο και να τον εξελίξει καθώς περνούσαν τα χρόνια. Κράτησε τη δική της προσωπικότητα και πάντα έψαχνε το επόμενο βήμα. Αυτό όμως, δεν γινόταν πάντα κατανοητό από το κοινό που την ακολουθούσε. Το πιο μεγάλο και το πιο πιστό κοινό της ήταν, μάλλον, εκείνο με τα πολλά «φώτα», τα μπαλέτα και τις σκηνοθετημένες παραστάσεις, καθώς τέλειωνε η δεκαετία του ’70 κι άρχιζε η δεκαετία του ’80. Όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο όμως, τα είχε εγκαταλείψει όλα αυτά. Θέλησε να μείνει στη σκηνή με λίγα όργανα ένα λιτό σκηνικό και μια εξ ίσου λιτή παρουσία. Κάπου τότε, άλλωστε, διαπίστωσε και είπε ότι «αντιγράφοντας τους ξένους, γίναμε υπερβολικοί». Έτσι έκλεισε ο κύκλος επί σκηνής. Κάπου εκεί, στο γύρισμα της χιλιετίας.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 21:00, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!» με τον Γιώργο Τσάμπρα, παρακολουθούμε τη Χριστιάνα από την πρώτη της συνέντευξη, τις πρώτες ηχογραφήσεις της το 1972 και τις συνεργασίες με τον Γιώργο Κατσαρό και τον Απόστολο Καλδάρα. Και διαλέγοντας από τις επιτυχίες αλλά και τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της 30χρονης διαδρομής της –Ιγνατιάδης, Πολυκανδριώτης και Τουρνάς, Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, αλλά και Γιώργος Ζήκας– φτάνουμε μέχρι την αυλαία.