ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Γκράφιτι η εικόνα του φοιτητή που έσερναν στο ΑΠΘ - To έσβησαν μετά από δυο ημέρες


Δύο ημέρες έμεινε στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου των τμημάτων Νομικής και Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, η τοιχογραφία της Andrea Luis, που αποτύπωσε τα επεισόδια που.. σημειώθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου, μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών, στον προαύλιο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ.
Η εικόνα του φωτογράφου Δημήτρη Τοσίδη που αποτύπωσε την βίαιη σύλληψη ενός φοιτητή εντός του ΑΠΘ, μπροστά στα μάτια των Πρυτανικών Αρχών, ενέπνευσε την Ισπανίδα καλλιτέχνη, φοιτήτρια καλών τεχνών, να την αποδώσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, συνοδευόμενη από την φράση «Greece All time Classic».
Όπως εξήγησε στο ThessToday. gr η Andrea Luis, χρειαζόταν μία εικόνα για την τοιχογραφία που όλοι στην πανεπιστημιούπολη, θα μπορούσαν εύκολα να συσχετίσουν την έννοια της «αστυνομικής βιαιότητας» με αυτή.
Η τοιχογραφία ολοκληρώθηκε στις 21/9 και καλύφθηκε αμέσως μετά από δύο μόλις ημέρες. Το γεγονός αυτό, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στην Andrea καθώς το περίμενε. Παρόλα αυτά, ήλπιζε λόγω της έντονης κοινωνικής πίεσης από τις φοιτητικές ενώσεις, πως ίσως μπορεί να παραμείνει ως σύμβολο αυτών των αγώνων. «Η δράση της διαγραφής έχει ήδη αυταρχική χροιά. Συνήθως σε αυτή τη χώρα οι άνθρωποι παρεξηγούν την ηγεσία με πείσμα, και δεν μπορώ να αποφύγω να δω εδώ μια άλλη απόδειξη ενός ατόμου που θέλει να επιβεβαιώσει τη θέση της εξουσίας του».