ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

EΔΕ για εισβολή αστυνομικών στα γραφεία της ΛΑ.Ε. μετά την πορεία για τον Φύσσα


Με μια λιτή ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει πως η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με καταγγελλόμενο περιστατικό, που.. αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά σε έρευνα ομάδας πολιτών από αστυνομικούς βραδινές ώρες στην οδό Πατησίων.
Η απόφαση για ΕΔΕ έρχεται μετά τη δημοσίευση του βίντεο, που δημοσίευσε η Λαϊκή Ενότητα και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την αναίτια εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία της μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου στο Κερατσίνι για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Το κόμμα καταγγέλλει επίθεση κατά φοιτητών, στην πλειοψηφία τους μέλη του και εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων τους από ομάδες ΔΙΑΣ, που είχαν στήσει «καρτέρι» σε παρακείμενο στενό και τους κυνήγησαν μέχρι το κτίριο, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς στην συνέχεια να προσκομίσουν ένταλμα.


Σύμφωνα με την καταγγελία, «πέντε φοιτητές κρατήθηκαν στο σημείο για ώρα, περικυκλωμένοι από μηχανές και αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην είσοδο των γραφείων και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και δικηγόρων που έφτασαν στα γραφεία».
Το κόμμα απαιτεί να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί τονίζοντας παράλληλα πως το περιστατικό γεννά ερωτήματα. «Από ποιον έλαβαν εντολή οι διμοιρίες για να επιτεθούν στους φοιτητές; Ήταν στο πλαίσιο της εντολής τους η εισβολή στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα διερευνήσει το περιστατικό; Θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν παράνομα, χωρίς ένταλμα, σε γραφεία πολιτικού κόμματος της Αριστεράς; Και τελικά αυτό εννοεί ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις δηλώσεις του περί «ασφάλειας όλων των πολιτών»;