ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΣΗΕΑ προτρέπει όλους τους δημοσιογράφους να εμβολιαστούν


Σταθερά υπέρ του μαζικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού κατά της εξάπλωσης της covid-19,  τάσσεται ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που προτρέπει τους δημοσιογράφους να.. αναλογιστούν ότι ο εμβολιασμός πέρα από μέσο ατομικής προστασίας είναι πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικό καθήκον.
Στην κοινή μάχη για τον περιορισμό των οδυνηρών επιπτώσεων της πανδημίας, το εμβόλιο είναι το πλέον ισχυρό όπλο.
Παρά τα διαφαινόμενα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον Κλάδο των ΜΜΕ μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.
Καλούμε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και τις διοικήσεις των δημόσιων ΜΜΕ να επιδεικνύουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους τους και να εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα υγιεινής και την περιοδική ανίχνευση μέσω διαγνωστικών τεστ για όλους τους εργαζόμενους τους. Όπως επισημαίνουν ο ΠΟΥ και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη αξιοποίηση των όπλων της ανίχνευσης μέσω των διαγνωστικών τεστ και βέβαια της θεραπείας.
Ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζει να στηρίζει με χιλιάδες δωρεάν διαγνωστικά τεστ τους χώρους εργασίας που το ζητούν. 
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει επίσης ότι, η νομοθεσία υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού και σε καμία περίπτωση σε χορήγηση προσωπικών δεδομένων εγγράφως ή ηλεκτρονικά. Τα ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους ή αποθηκευμένα, τέτοια στοιχεία, καλούνται και οφείλουν να τηρήσουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.