ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για το ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ζητάει παρέμβαση του Γιάννη Οικονόμου


Επιστολή απέστειλε η ΠΟΕΣΥ στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κύριο Ιωάννη Οικονόμου καταγγέλλοντας αντιθεσμική διαδικασία που έλαβε χώρα στην λειτουργία.. του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού. Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις (όπως προσλήψεις στελεχών στον ενημερωτικό τομέα, χωρίς πτυχίο Πανεπιστημίου) χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Η ΠΟΕΣΥ στην επιστολή της αναφέρει:
"Αρ.Πρωτ.: 860/23.09.2021
Προς τον
υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ
και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο
κύριο Ιωάννη Οικονόμου
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2021
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας μια, κατά την αντίληψη μας, ουσιωδώς αντιθεσμική διαδικασία που έλαβε χώρα στην λειτουργία του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχει θεσμικά και η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ στις 20/9/2021, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 21/9/2021, κοινοποιήθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρόταση τροποποίησης του καταστατικού αυτού, η οποία εμπεριέχει σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Το εν λόγω θέμα επρόκειτο να συζητηθεί την επομένη κιόλας ημέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ η Γενική Συνέλευση, που θα εγκρίνει τις εν λόγω αλλαγές, έχει προγραμματιστεί για τις 14/10/2021. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κυρία Έλενα Ριζεάκου, απείχε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη για την αντικανονικότητα της διαδικασίας και για την εν γένει απαξίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροποποιήσεις εγκρίθηκαν με αμφίβολη πλειοψηφία.
Γνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και την σημασία οποιασδήποτε καταστατικής αλλαγής στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της τάξης. Θεωρούμε ότι κάθε καταστατική αλλαγή επιβάλλεται να γίνεται κατόπιν ενημέρωσης και διαβούλευσης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλούνται να ψηφίζουν δομικές αλλαγές στην λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό τις συνθήκες που περιγράφηκαν παραπάνω. Επιφυλασσόμαστε δε να θέσουμε υπόψη σας και ζητήματα νομιμότητας της σχετικής απόφασης που ελήφθη, αμέσως μόλις λάβουμε αντίγραφο πρακτικών αυτής της συνεδρίασης.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες."Με εκτίμηση,Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Έλενα Ριζεάκου Μιμή Τουφεξή