ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

H Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για τη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ


H Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της για την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει:
"11 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο 4ο όροφο του.. κτιρίου του Εφετείου Αθηνών , η πολιτική και η διαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ προηγουμένων χρήσεων με την τότε πρόεδρο του Ασφαλιστικού Ταμείου μας, κάθεται στο εδώλιο με βαρύ κατηγορητήριο.
22 Σεπτεμβρίου 2021 το σημερινό προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, στα απόνερα της περιόδου που ελέγχεται δικαστικά, συγκαλεί γενική συνέλευση, με τρόπο που να αποκλείει ΣΚΟΠΙΜΑ εκατοντάδες ασφαλισμένους από την διαδικασία και χωρίς να έχει δώσει προηγουμένως, όπως έχει υποχρέωση, στοιχεία απολογισμών ούτε πρόταση προϋπολογισμού 2021, ο οποίος όμως εκτελείται ήδη γιατί ο χρόνος τελειώνει.
Τι συνδέει όμως τα δύο γεγονότα;
  • 1.H πλειοψηφία του ΔΣ αρνήθηκε να κάνει παράσταση, όπως έχει υποχρέωση, για απόδειξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) στη δίκη κατά της παλιάς διοίκησης.
  • 2.Σε αντάλλαγμα η κατηγορούμενη, με όσους φίλους της έχουν απομείνει , υποστηρίζει την πρωτοβουλία του σημερινού προεδρείου του Ταμείου για να γίνει μια γενική συνέλευση έτσι στα τυφλά.
Πρόκειται για μεθόδευση που εξυπηρετεί τέως και νυν αφού αποσκοπεί σε αμοιβαία απαλλαγή ευθυνών μέσω διαδικτύου.
Δηλαδή μέσα από μια ΔΗΘΕΝ γενική συνέλευση τύπου ,στην οποία όσοι τελικά πάρουν μέρος θα πατάνε ένα κουμπί για να παραμείνει ο ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας, στα χέρια συγκεκριμένων εργοδοτών και των κηπουρών τους.
Προηγουμένως όσοι τα καταφέρουν και θελήσουν να μπουν στην πλατφόρμα για τη συνέλευση κάνουν δήλωση ότι εκχωρούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους(..!) και δίνουν στον εργολάβο, που έχει πάρει την δουλειά, το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους!..
Με τον τρόπο αυτό, εκτός των άλλων, το προεδρείο θεωρεί ότι χει «δεδομένους» κιόλας πάνω από 200 ασφαλισμένους , όσοι είναι οι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ , , αφού το σύστημα καταγράφει ποιος είπε τι και η διοίκηση ξέρει ποιος ψήφισε τι!.. Από κει και πέρα το φακέλωμα συνεχίζεται με τους ασφαλισμένους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ γίνεται…. για να απαλλαγεί η σημερινή διοίκηση και ΜΗΠΩΣ καταφέρει να κλείσει τα παλιά τεφτέρια και η τέως Πρόεδρος..
Τι κρύβουν όμως από τον κόσμο;
  • - οτι ο λογαριασμός υγείας του Ταμείου βγαίνει δεν βγαίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • -οτι οι συμβάσεις με διαγνωστικά και νοσοκομεία σε αρκετές παθήσεις περιλαμβάνουν εξετάσεις και θεραπείες ΔΗΘΕΝ ακοστολόγητες με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης να το ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ από τη τσέπη τους οι ασφαλισμένοι.
  • -οτι έχουν γίνει ήδη διαδοχικές περικοπές ύψους 14% στο ήδη κομμένο εφάπαξ όσων βγαίνουν ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΑ στη σύνταξη (7+7) και αυτό θα συνεχίζεται…
  • -oτι τα αποθεματικά για την επικούρηση όπως και για το εφάπαξ είναι στο κόκκινο.
  • -οτι υπάρχουν σκέψεις για νέες περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές, αφού το 2% επί του τζίρου τηλεοράσεων, ραδιοφώνων και εφημερίδων κατευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στην περίθαλψη.
  • οτι οι συντάξεις πληρώνονται από το 2% που καταβάλλουν ( όσοι το πληρώνουν) από το διαδίκτυο αλλά ΔΕΝ έχει κριθεί ακόμη από το ΣτΕ και μέχρι τότε…
  • -οτι με τον προϋπολογισμό θέλουν να καθιερώσουν και στον ΕΔΟΕΑΠ τη νοητή κεφαλαιοποίηση του ληστρικού νόμου Κατρούγκαλου που σφάζει εφάπαξ και άλλες παροχές.
  • -Οτι ο ΕΦΚΑ παρακρατεί πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ από το παλιό αγγελιόσημο της περιόδου μέχρι το 2017 με την πλειοψηφία του ΔΣ να έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη που αυτά τα εκατομμύρια με τις αποδόσεις του μένουν στο Δημόσιο.
Τώρα βέβαια ποιος να ρωτήσει για τα λεφτά που έκαναν φτερά με το PSI και ένα σωρό ανοικτές υποθέσεις…
Πάντως η χθεσινοβραδινή παρέμβαση μιας κυρίας από την ΕΡΤ, που συμμετέχει στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δίνει οδηγίες πως στήνεται απαρτία-μαϊμού στη σημερινή συνέλευση, αποκαλύπτει ότι και η εργοδοσία της ΕΡΤ θέλει μερτικό από το κουμάντο που κάνουν άλλοι καναλάρχες στο Ταμείο. Η αλλιώς πώς μπορεί να πέσει ό Όλυμπος.
Kαι το κρίσιμο ερώτημα είναι τελικά θα ψηφίσει και ο Φουρθιώτης;
22/09/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"