ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Tι δουλειά έχει η ΕΡΤ να διαφημίζεται; (θέλει να γίνει και ροκ...)


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

Ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω για ειδησάρια από το χώρο της ενημέρωσης, πάω zoornalistas, πάω e-tetradio, πάω από εδώ, πάω από εκεί, πάω typologies, πέφτω πάνω σε πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ΕΡΤ..Πράγμα που είναι κακό νέον από μόνο του, γιατί κάθε φορά που η Αγία Παρασκευή φορτώνει φιλοδοξίες αντί να κάθεται ήσυχα και ταπεινά στα αυγουλάκια της κάποια συμφορά προκύπτει για τον Έλληνα φορολογούμενο και την Ελληνίδα φορολογούμενη.
Και δια του λόγου το αληθές, ιδού τι διαβάζω:
«Το ποσό των 74.400 ευρώ θα δαπανήσει η ΕΡΤ για διαφήμιση στο διαδίκτυο το επόμενο διάστημα. Το αίτημά της εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης και το ποσό των 247.417,20 ευρώ που θα δαπανήσει για τη διαφήμισή της στα Μέσα Μεταφοράς, κυρίως στα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».
Τώρα τι δουλειά έχει η ΕΡΤ να διαφημίζεται, όταν δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι!) ούτε κατ΄ ελάχιστον ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά κανάλια, ειλικρινά δεν το ξέρω. Εκτός πια και αν έχει πέσει κάνα σύρμα στους διοικούντες ότι τα νούμερα δεν πάνε και τόσο καλά (δεν πάνε!) και πρέπει να ανέβουν. Γιατί την πιθανότητα απλώς να χαρίζονται λεφτά σε κολλητούς, ούτε που θέλω να την σκέφτομαι…
Έχει όμως και μια είδηση ακόμη από το Ραδιομέγαρο:
«Εγκρίθηκε από την ΕΡΤ η απόφαση για την κατοχύρωση υπέρ της εταιρείας του ονόματος «Zeppelin» για τον νέο σταθμό της ΕΡΑ, που θα εκπέμψει από τους 106,7 MHz.
Ο Zeppelin εκπέμπει ήδη πιλοτικά –μεταδίδεται κυρίως ροκ μουσική– και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμος να μεταδώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με παραγωγούς».
Αν θυμάστε καλά τη συχνότητα των 106,7 Μεγακύκλων την έτρεχε η ΕΡΤ Open, αλλά την πήρε πίσω η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιδεικνύοντας τρίτης κατηγορίας τσιπιά. Και τώρα θέλουν να την κάνουν και ροκ!
Αναρωτιέμαι τι έχουν να πουν επ’ αυτού οι ιδιοκτησίες του Red FM και του Rock FM και σπεύδω να πάρω ποπ κορν για το «πρόγραμμα με παραγωγούς ως το τέλος του έτους». Γιατί «τα δικά μας τα παιδιά», δεν φημίζονται και τόσο για τις ροκάδικες επιδόσεις τους. Μάλλον πιο κοντά σε Πάολα και Ρέμο τα βλέπω…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost