ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Είδα το «Καρτ Ποστάλ» της ΕΡΤ


Κακή σκηνοθεσία, πολύ γκροτέσκο φάσεις, μέτριες ερμηνείες, σεναριακά κενά

Επαιξε σε avant premiere στο ERTFLIX το πρώτο επεισόδιο του «Καρτ Ποστάλ» που κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη νέα σειρά της ΕΡΤ που βασίζεται στα βιβλία της δημοφιλούς.. Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου.
Η σειρά καταγράφει την ιστορία ενός Άγγλου αρχαιολόγου, ελληνικής καταγωγής, του Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), πρωταγωνιστή -και συνδετικού κρίκου- στα 12 επεισόδια της σειράς. Θα βλέπουμε διαφορετικούς σε κάθε επεισόδιο ηθοποιούς: Μάργκαρετ Κλούνεϊ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Μυρτώ Αλικάκη, Γιάννος Περλέγκας, Αννα Μάσχα, Μαρία Ναυπλιώτου, Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Θάνος Τοκάκης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Βοσκοπούλου κ.ά.
Το «Καρτ Ποστάλ» θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 23.00 στην ΕΡΤ1 και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 19.00

Χθες Κυριακή λοιπόν είδα το πρώτο επεισόδιο. Επαιζε ο εξαιρετικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Και ήταν ο μόνος που διασώθηκε. Κακή σκηνοθεσία, πολύ γκροτέσκο φάσεις, μέτριες ερμηνείες, σεναριακά κενά. Σαν να βλέπαμε τους ήρωες από μακριά, χωρίς την παραμικρή εμβάθυνση στους χαρακτήρες. Στα ατού του η μουσική από Μίνωα Μάτσα που είναι πολύ καλός σε αυτά, και το τραγούδι των τίτλων με τον Σωκράτη Μάλαμα.
Θα δούμε πως θα πάει και στα επόμενα επεισόδια, αν θα ρολάρει. Το πρώτο δείγμα πάντως ήταν αρνητικό.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio