ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Μας κάνουν πλάκα οι ξένοι δημοσιογράφοι


Oι συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως βλάπτουν σοβαράτην εικόνα των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά την συνέντευξη-φιάσκο του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.. στο BBC, πήρε σειρά και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Ο πιο σημαντικός υπουργός παγκοσμίως με όρους ναυτιλίας» όπως αυτοαποκαλέστηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης με περίσσια αλαζονεία, έμεινε «άφωνος» όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξη που παραχωρούσε στο ξένο ειδησεογραφικό Δίκτυο EIC (European Investigative Collaboration), κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή, Πάνου Λασκαρίδη, για την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό (δείτε μετά το 12:00 του βίντεο).
Τόσα τα σχόλια του εφοπλιστή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και η αμηχανία που έδειξε ο υπουργός δεν έμειναν ασχολίαστα στα σόσιαλ μίντια. 
Ο δημοσιογράφος Αρης Ραβανός έγραψε στο fb:
Καλό θα είναι τα στελέχη όλων των κομμάτων - το γράφω με αφορμή τις συνεντεύξεις των υπουργών Χ. Θεοχάρη και Γ. Πλακιωτάκη- να αποφεύγουν τα ξένα ΜΜΕ. Οι παγίδες είναι πολλές, όχι όπως εδώ που δεν μπορείς εύκολα να κάνεις την δουλειά σου. Αυτό ισχύει για την πλειοψηφία πολιτικών.
Ελάχιστοι πολιτικοί τολμούν να δώσουν δια ζώσης ΚΑΝΟΝΙΚΗ συνέντευξη. Φταίμε εμείς οι δημοσιογράφοι. Τους μάθαμε έτσι και δώσαμε τόσα χρόνια δικαιώματα σε μια λογική δημοσίων σχέσεων, για να μην χάσουμε το ρεπορτάζ,τις πηγές. Και όταν βλέπουμε κανονική δημοσιογραφία μένουνε άφωνοι!
Πάντως πρέπει να μας έχουν καταλάβει οι ξένοι τι δημοσιογραφία κάνουμε στην Ελλάδα και έρχονται να μας κάνουν πλάκα. Λυπηρό αλλά είναι αλήθεια.

Λασκαρίδης: «Είναι συρραφές, δεν αφορούν τον πρωθυπουργό»

Από την πλευρά του, ο εφοπλιστής, με δήλωση του, στη σελίδα Ναυτικά Χρονικά, σημείωσε πως οι δηλώσεις του, «δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας».

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού. Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εφοπλιστής και συνεχίζει:

«Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας. Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους».

«Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας», κατέληξε ο εφοπλιστής.