ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Έχουμε μουσαφιραίους!


Χθες κάναμε γενική συνέλευση στην πολυκατοικία ύστερα από απαίτηση του πολυϊδιοκτήτη. Έχει κάνει ένα διαμέρισμα airbnb και μας είπε ορθά κοφτά ότι από σήμερα "έχουμε μουσαφιραίους.. στην πολυκατοικία".
Βραδιάτικα πιάσαμε τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες για να γυαλίσουμε την είσοδο, τους διαδρόμους και το ασανσέρ. "Και να βάλετε την καλή τη χλωρίνη αυτή με το άρωμα φρεσκάδας" μας είπε "κι όχι αυτή την αηδία που βρωμάει σαν κάποιος να έχεσε πίσω από το πεύκο, που βάζει το συνεργείο καθαριότητας" το οποίο, ΑΥΤΟΣ μας πίεσε να προσλάβουμε.
Στη συνέχεια έδωσε κρυφά ένα πενηντάρικο στον πιτσιρικά χάκερ της πολυκατοικίας να βρει ένα τρόπο να μας κόψει το ίντερνετ για να αυξηθεί η ταχύτητα στο ρούτερ του μουσαφίρη ενώ έκλεψε και τους κωδικούς του νέτφλιξ του γείτονα (τους οποίους είχαμε κλέψει όλοι πρώτοι αλλά εμείς είμαστε μια γειτονιά, μια οικογένεια).
Σήμερα, εγώ κι ο γείτονας του πρώτου περιμέναμε από το πρωί στα μπαλκόνια μας και μόλις έφτασαν οι "μουσαφιραίοι" ανοίξαμε τα λάστιχα να κάνουμε μια βρόχινη αψίδα υποδοχής ενώ το γεροντοπαλίκαρο του τρίτου παλιό, καμάκι της Ρόδου, χόρευε συρτάκι στο δρόμο.
Τον κάναμε μούσκεμα αλλά η ζωντοχήρα στον δεύτερο που τον γλυκοκοιτάει προσφέρθηκε να του κάνει βεντούζες. Καλοκαιρινούς έρωτες και φθινοπωρινά δράματα μυρίζομαι και καυγάδες στην επόμενη συνέλευση για το πετρέλαιο.
Οι δυο γιαγιάδες της πολυκατοικίας έβαλαν τα δυνατά τους και συναγωνίζονταν ποια θα ψήσει τον καλύτερο μουσακά και τα καλύτερα παπουτσάκια και τσακώθηκαν ποιανής το "λάδι από το χωριό" θα βάλουν στην χωριάτικη.
Ο ΜπαρμαΔήμος προσφέρθηκε να αγοράσει με τη σύνταξη ένα κατσίκι και να το ψήσει στον κοινόχρηστο "να γλείφουν τα δάχτυλά τους οι ανθρώποι" αλλά ο πολυϊδιοκτήτης τον έβρισε γιατί μόλις έβαψε το διαμέρισμα και δεν θέλει να βρωμίσει τσίκνα.
Η κοπέλα στον τέταρτο η οποία είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια αγγλικών 3 ώρες στο λύκειο και 817,6 ώρες την εβδομάδα ιδιαίτερα τα παράτησε όλα και περιμένει έξω από την είσοδο τους μουσαφιραίους μήπως χρειαστούν τίποτα ενώ θα τους πάει στην Ακρόπολη πληρώνοντας το ταξί και τα εισιτήρια.
Όλα αυτά σας τα γράφω από το wi fi της καφετέριας που τους έχω πάει να απολαύσουν το πιο διάσημο προϊόν της Καλλιθέας, φραπέ και πρέπει να φύγω γρήγορα να προλάβω ανοιχτά τα σουπερμάρκετ γιατί μου έδωσαν μια λίστα με ψώνια.
"Αν δεν κάνετε καμιά μ@λακί@ και είστε χαμογελαστοί και φιλόξενοι", μας είπε ο πολυϊδιοκτήτης, "φέτος η πολυκατοικία μας μπορεί να πάρει τέσσερα (4) αστεράκια."

Panos Dodis / fb