ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

MedioΠΙΛΑΦΟ με έρευνα της ProRata για τα ΜΜΕ


Μαγειρεύει ο Χρήστος Ξανθάκης


* Άλλη μια μέρα στο γραφείο, άλλη μια έρευνα για τα ελληνικά media.
Της ProRata αυτή τη φορά, η οποία φουρνίζει και τις πιο νόστιμες κατά την ταπεινή άποψή μου.. Για την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία την παρήγγειλε και τη δημοσίευσε χθες.
Κι επειδή τις προτιμήσεις για τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες έσπευσε να τις ποστάρει ο Κανελλό στο e-tetradio, εγώ θα πιάσω κάτι άλλο, που αναδεικνύει και τη ζούρλια που μας κυβερνάει ως φυλή:
Τη γνώμη των θεατών για την ενημέρωση που λαμβάνουν απ’ τα κανάλια!
* Πας λοιπόν στην πρώτη ερώτηση, που λέει τα εξής:
«Κατά τη γνώμη σας, τα τηλεοπτικά κανάλια στη χώρα μας παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση;»
Κοιτάς τις απαντήσεις και βλέπεις ότι «ναι, τα περισσότερα» έχει απαντήσει το 9 % των ερωτηθέντων, «ναι, ορισμένα» έχει απαντήσει το 24 %, «ναι, πολύ λίγα» έχει απαντήσει το 31 %, «σπάνια» έχει απαντήσει το 35 % και «όχι κανένα» μόλις το 1 %.
Σε γενικές γραμμές δηλαδή, όλο και κάτι θα βρει ο τηλεθεατής για να ενημερωθεί αντικειμενικά. Ίσως χρειαστεί να ψάξει λίγο, αλλά θα το βρει.
Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονται οι ερωτηθέντες με βάση τις απαντήσεις τους.
* Τα διαβάζεις τα ανωτέρω και μεταβαίνεις ακολούθως στην ερώτηση «κατά τη γνώμη σας, τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια ασκούν ικανοποιητική κριτική στις πράξεις και τις παραλείψεις της ελληνικής κυβέρνησης». Κι εδώ αρχίζει το τσίου τσίου!
Διότι το 31 % των ερωτηθέντων απαντάει «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 67% απαντάει «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».
Αφού λοιπόν δύο στους τρεις και δύο στις τρεις δεν βλέπουν «ικανοποιητική κριτική», γιατί συνεχίζουν να τα βλέπουν τα κανάλια, και να θεωρούν ότι έστω «πολύ λίγα» ή «σπάνια» είναι αντικειμενικά, και δεν μετακομίζουν σε άλλου είδους ενημέρωση, έντυπη ή ηλεκτρονική;
Πώς γκένεν αυτό, που θα έλεγε και ο γίγαντας ο Ογκουνσότο;

- από το


newpost