ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η ενδεκάδα της ήττας στα εμβόλια


Στην κούρσα των εμβολιασμών άλλοι τρέχουν πάνω σε Φεράρι με πολλά άλογα και άλλοι σε κάρα με άλογα. Η πανδημία ήρθε να προσθέσει μια ακόμα βεβαιότητα, στις πολλές άλλες, ότι ζούμε στον.. πλανήτη τής ανισότητας. Δισεκατομμύρια χρόνια αφότου το Χάος έγινε Σύμπαν, σε τούτη την κουκίδα τής πλάσης οι φτωχοί πεθαίνουν και οι πλούσιοι ζουν. Οι τελευταίοι ενίοτε σκοτώνουν, την ώρα που οι ίδιοι φροντίζουν να παρατείνουν τη ζωή τους. Ένα παράδειγμα, από τα πολλά, οι Ισραηλινοί. Παράγουν οργανωμένα, σε άφθονες ποσότητες, δυστυχία, πόνο και θρήνο για τους Παλαιστίνιους, την ώρα που, επίσης οργανωμένα, φροντίζουν για τη δική τους μακροημέρευση. Γι’ αυτό είναι αναλογικά παγκοσμίως πρώτοι σε εμβολιασμούς, με έξι στους δέκα πολίτες τους να έχουν εμβολιαστεί.
Και ενώ όλος ο κόσμος τρέχει για να εξασφαλίσει τα περισσότερα δυνατά εμβόλια, έντεκα χώρες δεν έχουν αρχίσει καν να εμβολιάζονται. Μην τις αναζητάτε στην Ευρώπη ή στην αμερικανική ήπειρο. Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ, είναι οι Τανζανία, Μπουρκίνα Φάσο, Τσαντ, Μπουρούντι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ερυθραία από την Αφρική, Βανουάτου, Κιριμπάτι από την Ωκεανία, Βόρεια Κορέα, Τουρκμενιστάν από την Ασία και Αϊτή από την Καραϊβική. Η ενδεκάδα τής ήττας στην κούρσα. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο περιθώριο τής Γης, εκείνο που είναι ακόμα Χάος.

Διον. Βραϊμάκης / Harddog