ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Tα «λογοκριμένα» της ΕΡΤ - 30 περιστατικά λογοκρισίας στην ΕΡΤ μέσα σε 22 μήνες


Mέσα σε 22 μήνες η διοίκηση της ΕΡΤ και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης έχουν φιμώσει, θάψει και διαστρεβλώσει ειδήσεις και πραγματικότητα, τριάντα φορές! Αυτό επισημαίνει με δήλωσή.. της η Νατάσα Γκαρά, Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προβολή των «κομμένων» επεισοδίων εκπομπής της ΕΡΤ για την αστυνομική βία και τη λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 
«Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τριάντα περιστατικά λογοκρισίας στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά αποτελούν τρανταχτή επιβεβαίωση των πρόσφατων καταγγελιών για το καθεστώς φίμωσης που έχει επιβληθεί στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση», αναφέρει η Ν. Γκαρά.
Αναλυτικά η δήλωσή της :
ετά από έντονες αντιδράσεις, ανακοινώσεις, ερωτήσεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συλλογή υπογραφών από πολίτες, κατακραυγή, δημοκρατική εγρήγορση, έσπασε η φίμωση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ΕΡΤ.
Η προβολή των «κομμένων» επεισοδίων εκπομπής της ΕΡΤ για την αστυνομική βία και τη λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταγράφεται ως μια σημαντική νίκη. Είναι ελπιδοφόρο ότι ο συλλογικός αγώνας και η επιμονή στην υπεράσπιση της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας ανάγκασαν σε υποχώρηση τη διοίκηση της ΕΡΤ και τους «γαλάζιους» λογοκριτές της. Την ίδια στιγμή όμως, είναι και αποκαλυπτικό του ασφυκτικού κλίματος χειραγώγησης που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και όχι μόνο.
Τα λογοκριμένα ρεπορτάζ και το ραβασάκι της ντροπής που έδινε εντολή να «θαφτούν» τα πλάνα από το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.
Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τριάντα περιστατικά λογοκρισίας στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά αποτελούν τρανταχτή επιβεβαίωση των πρόσφατων καταγγελιών για το καθεστώς φίμωσης που έχει επιβληθεί στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
  • Τριάντα φορές σε 22 μήνες η διοίκηση της ΕΡΤ και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης έχουν φιμώσει, θάψει και διαστρεβλώσει ειδήσεις και πραγματικότητα, υπηρετώντας τύφλα το κυβερνητικό αφήγημα εις βάρος της δεοντολογίας, της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης των πολίτων.
Η πραγματικότητα όμως, όσο και να θέλουν να την κρύβουν και να τη διαστρεβλώνουν, είναι αμείλικτη. Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως οι κ.κ. Ζούλας - Γαμπρίτσιος έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ, από δημόσια ραδιοτηλεόραση του ελληνικού λαού, σε «γαλάζιο» φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας του κομματικού στρατού.
Νατάσα Γκαρά,
Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ"