ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Η άνοδος του Open, ο εγωϊσμός του Mega και οι μεταγραφές στελεχών


Αν ήταν μια φορά σφαγείο η φετινή τηλεοπτική σαιζόν,
που να δεις τι θα γίνει στην επόμενη: Λουτρό αίματος!

* Κάθομαι εγώ τώρα και μιλάω με το φίλο μου τον Βασίλη (ας τον πούμε Βασίλη), που είναι έμπειρο και έγκυρο στέλεχος της τηλεοπτικής αγοράς. Λέμε για το MasterChef (κοινή αδυναμία μας!), λέμε.. για τον Κοκλώνη, λέμε για τα πρωινάδικα, φτάνει η κουβέντα και στη νέα σαιζόν. Και γυρνάει ο Βασίλης και πετάει τη μεγάλη κουβέντα:
Αν ήταν μια φορά σφαγείο η φετινή σαιζόν, που να δεις τι θα γίνει στην επόμενη:
Λουτρό αίματος!
* Σοκάρομαι εγώ, τον ρωτάω «πως κι έτσι;», μπαίνει στον κόπο ο Βασίλης να μου απαντήσει. Και αρχίζει λέγοντας ότι όπως σε όλες τις αγορές έτσι και στην τηλεοπτική το τοπίο διαμορφώνεται από την προσφορά και την ζήτηση.
Όταν λοιπόν έχει βγει στο μεϊντάνι το Mega και αγοράζει ότι πετάει, περπατάει και κολυμπάει, δεν είναι και τόσο εύκολο για τα υπόλοιπα κανάλια να ξαναβάψουν αυγά με πορδές.
Πρέπει ν’ ανοίξουν κι αυτά την πορτοφόλα, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση, αλλιώς θα βρεθούν να χάνουν μονάδες από εκεί που δεν το περίμεναν.
* «Ώστε στο Mega, κατάλαβαν επιτέλους ότι δεν φτάνει μια καλή “βιβλιοθήκη” για να στήσεις ολόκληρο κανάλι;», ρωτάω τον Βασίλη.
«Τους πήρε λίγο καιρό, αλλά μπήκαν στο νόημα», απαντάει ο φίλος μου. Και προσθέτει ότι παίζει ρόλο και ο εγωισμός. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις έτσι στο ξαφνικό την πλάτη του Open, επειδή οι επιτελείς των αντιπάλων είχαν την ευφυΐα να ψωνίσουν εν μέσω σαιζόν τους Αρβύλες. Κάπου σε τσιγκλάει και κάπου θέλεις να πάρεις το αίμα σου πίσω.
* «Οπότε;», τον ξαναρωτάω.
«Οπότε μεταγραφές και μετακινήσεις», μου απαντάει. «Τόσο στελεχών, όσο και τηλεαστέρων. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, μια ζαριά είναι η υπόθεση. Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα σου προσφέρει ο άλλος και αν θα μεταφέρει μαζί του τεχνογνωσία και κοινό. Κι επειδή εδώ είναι Ελλάδα, προβλέπω ότι κατά τα τέλη Νοεμβρίου θα κλάψουν πολλές μανούλες και θα τρίξουν πολλές καρέκλες. Κάτσε και θα δεις!»
Xρήστος Ξανθάκης /  medioΠΙΛΑΦΟ, newpost