ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ και η «κεραία» της Βιτάλη


«Τι ήταν το "μαύρο" στην ΕΡΤ; Η μόνη φρικτά ειλικρινής σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας», έγραφε στις 26 Οκτωβρίου 2016 στο protagon.gr η Ρέα Βιτάλη. Και συνέχιζε: «Ηταν η.. στιγμή που το σύστημα σήκωσε τα χέρια στο ίδιο του το σύστημα. Που ξεμπρόστιασε, ότι όλο αυτό που μακροχρόνια δημιούργησαν, ήτοι την αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου στην πλάτη του λαού, ήταν τόσο μασίφ και τόσο συνδικαλιστικά προστατευμένο που δεν μπορούσε να δεχτεί ίχνος εξυγίανσης παρά μόνο να κλείσει».
Τώρα η Ρέα Βιτάλη πήρε εκπομπή στην ΕΡΤ η οποία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της δημόσιας τηλεόρασης, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 23 Μαΐου στις 22:00. Συγκεκριμένα: 
«Κεραία» είναι ο τίτλος της νέας ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 10 το βράδυ, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, προσεγγίζοντας, με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά.
Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.
Στο πρώτο επεισόδιο, που μεταδίδεται την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22:00, η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη, η οποία μετρά 30 χρόνια αρθρογραφίας, καταπιάνεται με το γήρας, που ξεκινά, σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι από την μέση ηλικία -όπως πιστεύαμε κάποτε- αλλά όταν το ωάριο γονιμοποιείται. 
Ιδέα-Έρευνα-Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Αρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θόδωρος Καββαδάς
Σύμβουλος επικοινωνίας & Έρευνα: Μυρένα Χατζηβασιλείου