ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Όταν οι δημοσιογράφοι σώζουν τη δημοσιογραφία – και αυτή τους απομακρύνει


Μιλώντας, πάλι, σε πρώτο πρόσωπο θα πω ότι για χρόνια δεν έχανα ποτέ κείμενο που είχε την υπογραφή της. Ήλθε στο « Βήμα» μέσω του Ψυχάρη. Ηταν το πιο ταλαντούχο πρόσωπο που πέρασε.. την πόρτα της εφημερίδας, στις τρεις δεκαετίες που ήμουν εκεί.
Σεμνή και ευγενής, ντυμένη απλά, λιγόλογη, σχεδόν «αντικοινωνική», αλλά με νεύρο και ταλέντο που έκανε μαγικό το «χειρόγραφο» της και διαμόρφωνε το δικό της στυλ.
Πάνω από όλα είχε τσαγανό – όσοι λίγοι στο σύγχρονο ρεπορτάζ. Σαν έκφραση του «αντικομφορμισμού» της
Κάποια στιγμή την «άρπαξε» από το «Βήμα» ο Παπαχελάς για την «Καθημερινή» .
Δεν ξέρω τι στράβωσε και είναι εκτός δημοσιογραφίας πλέον.
Το υπαινίσσεται : κάποιοι πήγαν να την βάλουν σε καλούπια και δεν μάσησε. Αν κατάλαβα καλά όσο ορίζουν τη σημερινή δημοσιογραφία την απομάκρυναν.
Προφανώς τα σημερινά ΜΜΕ δεν σηκώνουν «αγρίμια» σαν την Μαρίλη Μαργωμένου (περί αυτής ο λόγος). Δημοσιογράφους με καθαρή ματιά στα πράγματα και ρεπόρτερς με πηγαία αίσθηση της υποχρέωσης για -κοπιώδη-αναζήτηση της αλήθειας.
Δεν συμβιβάσθηκε, αποσύρθηκε και δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο της βιβλίο: «Το θηρίο βγήκε βόλτα», από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
 - από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο Aνοιχτό Παράθυρο