ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Χρηστος Ξανθάκης: Γιατί κόλλησα με το MasterChef


* Διάλογος μεταξύ του ρεπόρτερ Ξανθάκη και του Βασίλη (ας τον πούμε Βασίλη), γνωστού και έμπειρου στελέχους της τηλεοπτικής αγοράς:Ξανθάκης: Ο συνεταιρισμός Διονύση και Ιωάννη,.. μου θυμίζει Πρόδρομο και Τσάκα.
Βασίλης: Πως φαίνεται ότι δεν έχεις δει ριάλιτυ εδώ και μια εικοσαετία. Συμβαίνουν αυτά τα δίδυμα στα ριάλιτυ!
* Και όντως αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, από το Big Brother νούμερο ένα έχω να παρακολουθήσω ριάλιτυ. Δεν μου αρέσουν, δεν με εκφράζουν, πιστεύω ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου και βρωμάνε καρκατσουλιό και καφρίλα από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτό τους. Τελεία.
Αλλά φέτος, έπεσα στην ανάγκη του MasterChef…
* Το Τουίτερ έφταιγε φυσικά, γιατί περνάγανε από μπροστά μου αράδα τα τουί για το μαγειρικό ριάλιτυ, ένα σκασμό τουί, με πάθος, με μένος, με ζόρι, τι να κάνω ο δόλιος, ψήθηκα κι εγώ στο τέλος να παρακολουθήσω μερικά επεισόδια. Ήταν και η καραντίνα βέβαια, που δεν επέτρεπε τα σούρτα φέρτα, αλλιώς θα σου ‘λεγα…
* Τέλος πάντων, να μην μακρηγορούμε, είδα ένα επεισόδιο MasterChef, είδα δύο, είδα τρία και κόλλησα!
Για πολλούς και διάφορους λόγους:
Γιατί έχει ίντριγκα και δολοπλοκία (μιλάμε για ριάλιτυ, μην το ξεχνάμε), αλλά δεν ξεπέφτει ποτέ στο ακραίο μαλλιοτράβηγμα και στη λάσπη της αίσχιστης κατινιάς.
Συμβάλλουν σε αυτό και οι καλοί χαρακτήρες ουκ ολίγων συμμετεχόντων και συμμετεχουσών, όπως, ας πούμε, του Παύλου, της Μαργαρίτας, του Τζιοβάνι, του Σκορδάκη, του Τζαμαλή.
Έχει, επίσης, μεγάλη σημασία ότι δεν υποβιβάζονται οι γυναίκες σε αντικείμενα ηδονοβλεψίας όπως στην πλειοψηφία των υπολοίπων ριάλιτυ, αλλά κοντράρουν στα ίσα τους αρσενικούς σε πεδίο μάχης με αυστηρούς κανόνες.
Αυτό ακριβώς το πεδίο της μαγειρικής, που δεν χαρίζει κάστανα σε όποιον ή όποια δεν κατέχει από τεχνικές και δεν διαθέτει την απαραίτητη ευστροφία. Υπάρχουν, δηλαδή, και κάποια κριτήρια αντικειμενικά, σε αντίθεση με τα άλλα ριάλιτυ που είναι όλα στον αέρα.
Τέλος, δυο λόγια για τους κριτές. Αναμφίβολα, πρόκειται για εξαιρετική ομάδα, ένα τρίο της χαράς και της γνώσης με προδιαγραφές διεθνείς. Συμβάλλουν οι παίκτες, συμβάλλει το φορμά, αλλά και ο δικός τους ο ρόλος τους στην επιτυχία του MasterChef είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός.