ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Καραχάλιος

Μια νέα κίνηση στα μίντια ετοιμάζει ο Νίκος Καραχάλιος. Δεν μιλάμε -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- για νέο κόμμα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο άλλοτε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., επί προεδρίας Καραμανλή, πρωταγωνιστεί σε ζυμώσεις και κινήσεις πολιτών με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ανθρώπων που θα πραγματοποιεί πολιτικές και κοινωνικές..
παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δίκτυο αυτό δεν έχει σκοπό να είναι αντιπολιτευόμενο προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά να διατυπώνει δημιουργικές προτάσεις προς την κυβέρνηση, έχοντας ατζέντα κεντρώα και ιδεολογική αναφορά στο λεγόμενο «κοινωνικό Κέντρο». Οσο για το ποιοι θα μετάσχουν στην κίνηση αυτή, συζητήσεις γίνονται, αυτή τη στιγμή, ανάμεσα σε πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντροδεξιά και νιώθουν ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεύρυνση, τον οποίο εκλαμβάνουν ως «μονόμπαντο» άνοιγμα προς στελέχη που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.
Τα πρόσωπα αυτά δηλώνουν ότι δεν κινούνται ενάντια σε άλλους πολιτικούς χώρους, με εξαίρεση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της, ενώ δεν θεωρούν ότι η συγκυρία είναι κατάλληλη για δημιουργία νέου κόμματος, αν και δεν θα το απέκλειαν στο μέλλον αν έβλεπαν ότι υπάρχει σχετικό ρεύμα.
Ο Ν. Καραχάλιος το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος, κάτι που αποτυπώνεται και με την πρόσφατη κοινή τηλεοπτική του παρουσία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, και τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. της ίδιας περιόδου, Αρη Σπηλιωτόπουλο, στην εκπομπή του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Αργύρη Ντινόπουλου στο τοπικό αθηναϊκό κανάλι alert (15.5.2020).
Οσον αφορά τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο ίδιος διέψευσε (εφημερίδα «Δημοκρατία») ότι μετέχει στην κίνηση αυτή. Αλλωστε οι πληροφορίες λένε ότι ο Κ. Μίχαλος και ο Ν. Καραχάλιος έχουν να μιλήσουν εδώ και 6 μήνες. Αναφορικά με την κίνηση την οποία ετοιμάζει ο κ. Καραχάλιος, αυτό που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ο, υπό διαμόρφωση, σχετικός ιστότοπος στο διαδίκτυο με όνομα «dimokrates.gr», ο οποίος αναγράφει: «coming soon» (έρχεται σύντομα).

Γιάννης Μπασκάκης / efsyn