ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

«Λαθροχειρία Πέτσα που εκθέτει την κυβέρνηση»

Βολές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαπέλυσε σήμερα (Πέμπτη) ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο Στέλιος Πέτσας σχετικά με την αποζημίωση χρήσης των ιδιωτικών ΜΕΘ.
Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -εμμέσως πλην σαφώς- υποστήριξε ότι και... λίγα τελικά θα πληρώσει το κράτος για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, απαντώντας στις επικρίσεις για «δώρο σε κλινικάρχες».
«Διπλασίασε η κυβέρνηση την προβλεπόμενη αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών ΜΕΘ από 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να απαντήσει κατηγορηματικά «όχι».
«Η απάντηση όμως του κου Πέτσα στο ερώτημα για τον διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Ιδιωτικών Κλινικών είναι απολύτως παραπειστική και ενισχύει την κριτική για "χαριστικές ρυθμίσεις" της κυβέρνησης προς τον επιχειρηματικό τομέα υγείας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Ξανθός, προσθέτοντας πως στα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που καθιερώθηκαν το 2012 και με βάση τα οποία αποζημιώνονται οι ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, συμπεριλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος.
«Διαφορετικά θα έπρεπε να υπάρχει διπλασιασμός και της τιμής αποζημίωσης για τα απλά κρεβάτια και όχι μόνο για τις ΜΕΘ. Ακριβώς επειδή η νοσηλεία σε ΜΕΘ έχει μεγάλο κόστος, ο ΕΚΠΥ (ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας) του ΕΟΠΥΥ προβλέπει αυξημένη τιμή ημερήσιου νοσηλίου (800 ευρώ)» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθός, τονίζοντας πως πρόκειται «περί λαθροχειρίας του κ. Πέτσα που εκθέτει τον ίδιο και την κυβέρνηση».
- από efsyn.gr